Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 01. 14:36, hétfő | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége

Alkotmányellenességből jelest kapott Dr Nagy István

Alkotmányellenességből jelest kapott Dr Nagy István

Az Alkotmánybíróság leosztályozta az államtitkárt.

Az Alkotmánybíróság mai döntése értelmében alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkjainkat sújtó módosítása. Ezzel megbukott az Orbán-rezsim mindent lenyúló és a haveroknak átjátszó igyekezete, valamint a nemzeti parkok ellehetetlenítése is, amihez Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az elmúlt hónapokban buzgón asszisztált.

Ezért úgy véljük, itt az ideje annak, hogy Dr. Nagy István még ma benyújtsa lemondását. Azon egyszerű ok miatt, mert két év alatt ma már másodszor bukott meg alkotmányossági kérdésekben.

Sokan nem emlékeznek már rá, de először még 2013. novemberében, amikor Áder János köztársasági elnök visszaküldte a termőföld tulajdonjogának megszerzését vagy használatát korlátozó jogszabályi rendelkezések kijátszására irányuló jogügyletek feltárásáról és megakadályozásáról szóló törvényt. Dr. Nagy István már akkor is alkotmányellenes törvénykezéshez asszisztált. Úgy, ahogy az elmúlt hónapokban is tette, amikor államtitkárként foggal-körömmel védte a nemzeti parkokat ellehetetlenítő törvényt. Sőt, meg is szavazta azt!

Azután, hogy mai napon az Alkotmánybíróság úgy határozott, hogy az állami földvagyonról szóló törvény több rendelkezése is alkotmányellenes, megyénk országgyűlési képviselője, aki az FM államtitkára, alkotmányosságból végérvényesen megbukott. Nem maradt más választása, mint a lemondás. Azért, mert megyénk sokkal többet érdemel annál, mint egy olyan képviselőt, aki semmibe veszi alkotmányos szabályainkat.

Kránitz Lászlómegyei elnök

Beke Károlymegyei elnökhelyettes

MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!