Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2018. Február 27. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Álomút - Mintegy 2500 pályamű érkezett a Magyar Közút rajzpályázatára

Álomút - Mintegy 2500 pályamű érkezett a Magyar Közút rajzpályázatára

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly ősszel meghirdetett országos gyermekrajzpályázatára több mint 2500 pályamű érkezett, amelyből a zsűri összesen 164 rajzot díjazott.

A kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. A kirándulást az 1-2. osztályosok közül Vadasi Norbert nyerte Az utak jutalma című munkájáért, a 3-4. osztályosok közül Mészáros Álmos az Útfenntartás télen-nyáron című rajzáért, Keszei Levente az 5-6. osztályosok versenyében Az álomút életre kelt című alkotásáért, Kovács Fanni pedig a legnagyobbak között On the way című rajzáért. A gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó, 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriájában Magyar Alexandra vihette haza a díjat a Hosszú út az őszi időben című alkotásáért. A nyereményeket hétfőn kapták meg a díjazottak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A vállalat ötödik alkalommal írta a ki a versenyt általános iskolás gyermekek számára. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotásokat díjazzon, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak de megjelenik bennük az egyediség és az önálló véleményalkotás is.

Idén a legjobbnak ítélt 33 pályaművet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán közönségszavazásra bocsátotta. A legtöbb, mintegy tízezer szavazatot Preil Benedek Gyerekszemmel a közúton című alkotása kapta, nyereménye szintén egy osztálykirándulás a kiskőrösi múzeumba.

Minden díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is. A zsűri mindezeken felül egy különdíjat is odaítélt a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola rajz szakkörösei részére, akik egy leporelló formájában küldték meg pályázati anyagukat. Jutalmuk egy 40 főre szóló belépőjegy az Úttörténeti Múzeumba.

Címkék: álomút, közút, Rajz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 10:38, szerda | Belföld

Meghalt 96 beteg, 905-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 96, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 905 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán,

2021. Május 12. 08:37, szerda | Belföld

Ez okozza a vasúti átjáróban történő baleseteket!

A vasúti átjárókban történő baleseteket a figyelmetlenség és a KRESZ előírásainak megszegése okozza - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kedden, a közlekedési kultúra napján.

2021. Május 12. 07:34, szerda | Belföld

Eloltották a jánossomorjai hulladéktelepen keletkezett tüzet

Eloltották a lángokat a jánossomorjai hulladéktelepen, ahol nagy területen égett egy szemétrakat oldala és teteje - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szerda reggel az MTI-vel.

2021. Május 12. 07:32, szerda | Belföld

30 kilométeres sebességkorlátozás lépett hatályba a spanyol városok többségében

A spanyol városi utak mintegy 70 százalékán óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás lépett hatályba kedden.