Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 13. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy alufelnit árult, kétmilliót bukott

Négy alufelnit árult, kétmilliót bukott

Legyen óvatos, a csalók kíméletlenek!

Egy 51 éves férfi négy darab alufelnit kívánt értékesíteni az interneten. A hirdetésre jelentkezett egy vevő, aki egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül ráírt a későbbi feljelentőre, hogy megvenné az alkatrészeket, de a szállítást az eladónak kellene megoldania csomagautomatán keresztül. Ebbe a hirdető beleegyezett, majd az ügyintézéshez kapott hamis linket letöltötte, és megadta a netbankos belépési kódjait. A csaló ezután a sértett bankszámlájáról 2 millió forintot utalt el egy idegen számlára. A nyomozás jelenleg is folyik.

Kérjük, az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Személyes és pénzügyi adataink nagy értéket képviselnek. Ha ezekhez illetéktelenek hozzáférnek, komoly anyagi károkat is okozhatnak. A bűnözők megtévesztő telefonhívásokkal, e-mailekkel és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetekkel próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.
  • Bankszámla- és kártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek! Belépési jelszavaikat és a kártya hátoldalán található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során nem kérik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Soha ne adják meg banki adataikat egy idegen forrásból származó linkre kattintva!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat aKiberPajzs oldalántalál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!