Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 20. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Amíg van dollár, van élet'

'Amíg van dollár, van élet'

Érezhetően a Fed 'emlője' után kapkodnak a piaci szereplők továbbra is, miért is lenne új a nap alatt. Távolodjunk el egy kicsit a napi infóktól és gondolják meg mi mozgatta a háttérben a legnagyobb erővel a hangulatot?

Az amerikai jegybank, amelynek segítsége, avagy annak hiánya vételi erőt vagy éppen eladási nyomást generál a piacokon. Jöhetnek ukrán tankok, izraeli szuperlégipajzs, fenyegethet orosz szankció, sztrájkolhatnak a kikötői munkások, amíg van dollár, van élet. A héten az amerikai pénzügyi vezetés tartja szokásos éves Jackson Holei konferenciáját, amin sokak szerint gesztusértékű ígéretekkel állhat elő Janet Yellen a Fed elnöke. Közben az egyik legfrissebb hír, hogy megint blokkolták a dokkmunkások és a vontatóhajók személyzetei az egyik legnagyobb ausztrál vasérckikötőt az elakadt bértárgyalások miatt.

A Bloomberg összeállítása szerint egy ilyen speciális hajó mérnöki képzettséget igénylő vezetését és a napi 12 órás kemény munkát évi több mint 200 ezer dollárral fizetik, ez egy New York-i bankban is jó pénznek számít. Eközben az ausztrál kontinens másik felén Geenslanden 60 milliárd dollár értékű cseppfolyós földgáz rekedt a kikötőben, nem merik elindítani a fogadó portokon uralkodó feszültség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez