Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 11. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Ámokfutó autós letartóztatását rendelte el a bíróság

Ámokfutó autós letartóztatását rendelte el a bíróság

Elrendelte a debreceni Járásbíróság csütörtökön egy hónapra annak az ámokfutónak a letartóztatását, akit több mint száz kilométeres autós üldözés után fogtak el a rendőrök

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t. Dobó Dénes jelezte: a bíróság szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el.


Az ámokfutó férfi tudatosan nem állt meg a rendőri jelzésre, és már korábban is előfordult, hogy jogosítvány nélkül vezetett - tette hozzá a szóvivő.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közleménye szerint a férfival szemben személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

A rendőrök kedden kora hajnalban Debrecenben akartak leállítani egy személygépkocsit, de a sofőr nem állt meg, mert nem volt érvényes vezetői engedélye; a 4-es főúton Püspökladány irányába menekült - írták.

Az autót több rendőrségi gépkocsi követte, a sofőrt ismétlődően megállásra szólították fel, de hiába. A nagy sebességgel hajtó gépkocsivezető végül az autóval a Nádudvar-Hajdúszoboszló-Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, ahol a földutakon a rendőrök szem elől tévesztették.

A közlemény szerint rövid időn belül a készenléti rendőrség tagjai megtalálták az álló, de járó motorú járművet, az abban ülő férfit megpróbálták intézkedés alá vonni, de a sofőr újra menekülni kezdett.

A férfit a négysávos 47-es főúton megpróbálták úgy megállítani, hogy egy rendőrségi gépkocsi a belső sávban keresztben megállt, míg egy rendőr a külső sávban érkező autót az úttest szélén állva, fehér fényű lámpával körözve megállásra utasította.

Amikor a férfi a fényvisszaverő csíkkal ellátott egyenruhában lévő rendőrt meglátta, a gépjárművét az óránkénti 120-140 kilométeres sebességet nem csökkentve felé kormányozta. A rendőr elugrott a gépkocsi elől, csak úgy tudta elkerülni, hogy az autó elüsse - írta az ügyészség.

A gyanúsított tagadta a bűncselekmények elkövetését és fellebbezett a letartóztatását elrendelő bírósági határozat ellen, így az nem végleges - mondta Dobó Dénes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.