Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Hírek

2018. Július 05. 14:00, csütörtök | Sport

Antal István és a Dömsödi Autocross

Antal István és a Dömsödi Autocross

Interjú Antal Pistivel, aki Július 7-8-án, Dömsödön a VLG - MEINHART Kupán áll rajthoz a Skoda versenyautójával, az Autocross Országos Bajnokság negyedik fordulóján.

Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autocross-os pályafutásodról?

- Az 1. osztályban négy éve kezdtem a versenyzést. Első évben bajnok lettem, majd a következő szezonban megvédtem a címet. Tavaly egy gázbowden szakadás miatt a 2. helyen végeztem a szezonban.

Nem egy félős, elveszem a gázt típusú versenyző vagy. Mentél tavaly is már itt dömsödön a Mitsubishi EVO-val. Most egy Skodával fogsz rajthoz állni. Mit is tudhatunk a vasról?

- Az idei évre új motort, új hajtást kapott a Fabia. Szezon közben is folyamatosan fejlesztjük az autót. Ami miatt nagy szívfájdalmunk, hogy a nyirádi pályán a második sebességi fokozat lefokozódott, és azóta is várjuk az új fogaskereket, ami még mindig gyártás alatt van. Reméljük, hogy a mostani versenyre már elkészül, mert az utóbbi két versenyen a második sebességi fokozat nélkül kellett rajthoz állnom, ami nagyban megnehezítette a helyzetemet.

Az autocrosst mint szakágat kiknek és miért tudod ajánlani?

- Azoknak tudom ajánlani, aki szeret sárban és murván autózni.
Milyen versenyzési technikával lehet jó eredményt a dömsödi pályán elérni?
- Mivel nagyon agyagos, csúszós a pálya, a pontos fékutakkal, és óvatos kigyorsításokkal lehet megnyerni a versenyt ezen a pályán.

Végezetül milyen eredménnyel lennél elégedett, és mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak és a nézőknek?

- Természetesen az első-második helynek örülnénk, mivel a csapattársam is indul a versenyen a Mitsubishi EVO-val, aki jelenleg vezeti a bajnokságot.
Szeretnénk izgalmas, látványos előzésekkel színesíteni a versenyt, hogy a nézők, rajongók is élvezetes programon vehessenek részt.

Támogatóink segítségét köszönjük: LT Communication Kft., SEACRET: Minerals from the Dead Sea, Shagila 2015 Kft., EUROPETELL B Smart 2 use, Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Henci Group Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Ruhan Kft., "FÚZIÓ-ELEKTROTECHNIKA" Kft.

Fotók: Gacsal Zita - Hajóka

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:00, hétfő | Sport

Csomós Mixi: Sok szakaszt nyertünk az ERC mezőnyében

Csomós Mixi és Nagy Attila háromszoros bajnokként vágott neki a Rallye Hungary-nak, de Mádon, egy ártatlan szituációban kifogott rajtuk a fizika,

2019. November 18. 06:25, hétfő | Sport

Peches, mégis bíztató Rallye Hungary ERC futam!

Bár a Ritmus A.S.E. egyik támogatott versenyzője sem látta meg a célt, a főleg Vincze Ferkó által mutatott tempó azonban valamennyire kárpótol minket.

2019. November 15. 16:56, péntek | Sport

Rally: 2 év, 4 autó, 4 bajnoki cím

November 8. és 10. között zajlott le a Rally Hungary 2019, amely nem kizárólag az ERC záró fordulója volt, hanem a magyar bajnokságé is.

2019. November 14. 06:48, csütörtök | Sport

Ezüstérem a 3-Städte ralin

A Mitropa Rally abszolút hetedik helyét és az RC3 kategória második helyét szerezte meg a Juhász Csaba - Juhász Zsolt ralipáros a 3-Städte ralin.