Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2018. Július 05. 14:00, csütörtök | Sport

Antal István és a Dömsödi Autocross

Antal István és a Dömsödi Autocross

Interjú Antal Pistivel, aki Július 7-8-án, Dömsödön a VLG - MEINHART Kupán áll rajthoz a Skoda versenyautójával, az Autocross Országos Bajnokság negyedik fordulóján.

Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autocross-os pályafutásodról?

- Az 1. osztályban négy éve kezdtem a versenyzést. Első évben bajnok lettem, majd a következő szezonban megvédtem a címet. Tavaly egy gázbowden szakadás miatt a 2. helyen végeztem a szezonban.

Nem egy félős, elveszem a gázt típusú versenyző vagy. Mentél tavaly is már itt dömsödön a Mitsubishi EVO-val. Most egy Skodával fogsz rajthoz állni. Mit is tudhatunk a vasról?

- Az idei évre új motort, új hajtást kapott a Fabia. Szezon közben is folyamatosan fejlesztjük az autót. Ami miatt nagy szívfájdalmunk, hogy a nyirádi pályán a második sebességi fokozat lefokozódott, és azóta is várjuk az új fogaskereket, ami még mindig gyártás alatt van. Reméljük, hogy a mostani versenyre már elkészül, mert az utóbbi két versenyen a második sebességi fokozat nélkül kellett rajthoz állnom, ami nagyban megnehezítette a helyzetemet.

Az autocrosst mint szakágat kiknek és miért tudod ajánlani?

- Azoknak tudom ajánlani, aki szeret sárban és murván autózni.
Milyen versenyzési technikával lehet jó eredményt a dömsödi pályán elérni?
- Mivel nagyon agyagos, csúszós a pálya, a pontos fékutakkal, és óvatos kigyorsításokkal lehet megnyerni a versenyt ezen a pályán.

Végezetül milyen eredménnyel lennél elégedett, és mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak és a nézőknek?

- Természetesen az első-második helynek örülnénk, mivel a csapattársam is indul a versenyen a Mitsubishi EVO-val, aki jelenleg vezeti a bajnokságot.
Szeretnénk izgalmas, látványos előzésekkel színesíteni a versenyt, hogy a nézők, rajongók is élvezetes programon vehessenek részt.

Támogatóink segítségét köszönjük: LT Communication Kft., SEACRET: Minerals from the Dead Sea, Shagila 2015 Kft., EUROPETELL B Smart 2 use, Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Henci Group Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Ruhan Kft., "FÚZIÓ-ELEKTROTECHNIKA" Kft.

Fotók: Gacsal Zita - Hajóka

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.