Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 04. 09:36, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

Mintegy 30 millió forint uniós támogatást nyert el ápolók képzésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) két intézménye - közölte a kórház az MTI-vel.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban kezdődik el az OKJ-s ápoló és gyakorló ápoló képzés. A program az egészségügyi szakma iránti elkötelezett, alacsonyabb iskolai végzettségű és szakképzetlen dolgozók számára kínál lehetőséget, hogy felzárkózzanak és felsőfokú szakképesítést szerezzenek. A cél, hogy a munkavállalóikat motiválni tudják, ezzel több, magasan képzett ápolóval rendelkezzenek - tájékoztatott az SZSZBMK.
A képzésre mintegy 30 millió forintot nyert el a kórházakat tömörítő intézmény, a gyakorló ápoló szakra 5,6 millió, míg az ápoló szakra 25,1 millió forint áll rendelkezésre. A tanfolyamok száz százalékos uniós támogatásból valósulnak meg, a hallgatókkal tanulmányi szerződést kötnek, a képzéseket pedig munkaidőben tartják meg.
A program előkészületi fázisában a jelentkezések lezárultak. Az SZSZBMK intézményeiből a gyakorló ápoló szak esetében 20, míg a ápoló szakot érintően 53 hallgató részvételével indulnak el a képzések, amelyek 2015 február végéig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk