Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 24. 13:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsején új időszámítás kezdődik a NAV-nál

Április elsejével új időszámítás kezdődik a magyar adóigazgatásban, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) onnantól kezdve minden számla adatát megkapja azonnal elektronikus úton,

így évente félmilliárd számla információi futnak majd be a szervezethez - mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzet szerdai számában.

Mint fogalmazott, az online számlarendszeren keresztül nemcsak a cégek közötti számlák információi érkeznek meg a hatósághoz, hanem azoknak a számláknak az adatai is, amelyeket a lakosság, vagyis a különféle magánszemélyek vásárlásairól, ügyleteiről állítanak ki a vállalkozások.

Izer Norbert szerint a módosítás a feketegazdaság ellen elért eredmények megtartását szolgálja, de a vállalkozások adóügyintézésének megkönnyítését is lehetővé teszi.

Idén nyáron először, az Európai Unióban az elsők között az adóhivatal áfabevallási ajánlatot készít a vállalkozások számára, vagyis komoly segítséget nyújt az egyik legbonyolultabb teendő elvégzéséhez - emelte ki.

Hozzátette: az e-áfa rendszere számos állami szolgáltatás előtt nyit kaput, amelyek később jelentős könnyebbséget nyújthatnak a vállalkozásoknak. Ilyen például az áfaegyenleg akár naponkénti lekérdezése vagy az, hogy bizonyos összeghatárnál vagy adott számlakiállítókra automatikus értesítést kérhetnek a vállalkozások az adóhivataltól.

Címkék: adó, adóhatóság, NAV, számla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.