Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 28. 10:54, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Április hatodikán népszavazást tartunk a jövőnkről

Április hatodikán népszavazást tartunk a jövőnkről

Kerék-Bárczy Szabolcs DK alelnök és Kránitz László képviselőjelölt fóruma Csornán.

Az Összefogás képviseletében és azt szimbolizálva tartott közös fórumot tegnap Csornán Kerék-Bárczy Szabolcs a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Kránitz László az Összefogás képviselőjelöltje a Csorna központú választókerületben.

Kerék-Bárczy Szabolcs nyitó gondolata az volt, hogy az Orbán rendszer legyőzhető, a demokratikus pártok összefogása ezt lehetővé teszi. Beszédét arra építette, hogy április hatodikán tulajdonképpen népszavazás lesz. Népszavazás arról, hogy az emberek akarják-e hatalomban tartani az Orbán-Simicska-Nyerges-Mészáros Lőrinc féle mutyikormányt, akik elvették magánnyugdíj megtakarításokat, nevükhöz hozzátapad a földmutyi, a trafikmutyi és legújabban a paksi atommutyi. Népszavazás lesz arról is, hogy megvédik-e a magyarok Szent István örökségét, Nyugatot vagy Keletet választják? Véleménye szerint arról is szól majd ez a népszavazás, hogy helyreállítja-e Magyarország a demokráciát, abbahagyja-e a folyamatos és szükségtelen háborúskodást, békében, nyugalomban élünk-e tovább? Úgy fogalmazott, hogy népszavazás lesz a tisztességről is, elutasítják-e a választók a hazudozáson, lopáson alapuló maffia kormányzást, a történelem hamisítást a német megszállásnak emelt emlékművel együtt? Végül népszavazás lesz arról, hogy a szegényektől elvett pénzt továbbra is a kiváltságos gazdagok közt osszák el, hogy csak azután építsen stadionokat az állam, ha már nincs éhező gyerek az országban.

Kránitz László képviselőjelölt helyi tapasztalatokkal erősítette meg Kerék-Bárczy Szabolcs gondolatait. Elmondta, hogy az elmúlt hetekben a választókerületet járta, 41 települést keresett már fel, polgármesterekkel és az emberekkel beszélgetett az életükről. Általános tapasztalatként elmondta, hogy elégedetlenséget, szegénységet tapasztalt. Sokan elmondták, hogy a FIDESZ hazugságokkal nyerte meg a 2010-es választást, hiszen nyoma sincs az 1 millió új munkahelynek, csak megalázó közmunka van helyette, a szegényektől elveszik a pénzt, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek. 2010 óta nem emelték a családi pótlékot, 500 ezer gyerek éhezik az országban, és sajnos közülük sokan a Rábaközben. Az ország a versenytársait csak egyvalamiben, a korrupcióban tudta legyőzni, hazánk és minden régiója csúszik lefelé. A polgármesterek a hatalom részéről csak arroganciát tapasztalnak, megkérdezésük nélkül vették el intézményeiket, feladataikat, költségvetésüket. Az országgyűlési képviselő nem tud kérni, csak utasítgatni akarja a helyiek által megválasztott polgármestereket. A Rábaközt is eluralta a félelem, mindenki kétszer is meggondolja, kinek mit mond, mit tesz, milyen rendezvényre megy el, mit lájkol vagy oszt meg a facebook-on.
Kijelentette, hogy nem szabad félni, az Összefogás megteremtette a változás alapjait. Aki változtatni akar, annak nem kell mást tennie, mint elmegy szavazni, és az Összefogás egyéni jelöltjére és listájára szavazva részese lehet az Orbán-rendszer lebontásának, a félelem megszüntetésének, egy békés, nyugodt ország megteremtésének. Érdemes elmenni szavazni, mert van remény és esély a győzelemre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 13:00, hétfő | Helyi

Néhány intercity vonat már kerékpárokat is szállít

Kerékpárosok, figyelem!

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi

Birdo - Az év madárfotósa pályázat

A madárfotósok kedvelt pályázata ismét várja a nevezéseket.

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 05. 13:00, vasárnap | Helyi

Nyári napközi Kapuváron

Jelentkezni a művelődési központban lehet.