Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 04. 14:23, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Aprópénzt dobáltak Gaskónak a tüntetők

Aprópénzt dobáltak Gaskónak a tüntetők

Öt nagy szakszervezet és az Egymillióan a sajtószabadságért-mozgalom is demonstrációt tartott szombat délután, a fővárosban, a Munka Törvénykönyvének aláírása és a kormány politikája ellen tiltakozva.

A szakszervezeti tüntetésen megjelent Gaskó István, aki a Liga Szakszervezetek vezetőjeként fogadta el a törvénykönyvet - őt aprópénzzel dobálták meg a tüntetők.

Szombatra a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma hirdetett meg demonstrációt, amihez aztán négy másik érdekképviselet: a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Liga Szakszervezetek és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is csatlakozott. A közszolgálati megmozduláshoz később a Magyar Szolidaritási Mozgalom tüntetői - rendőrök, vámosok, tűzoltók és katonák – is társultak, saját, Clark Ádám téri demonstrációjuk után. Így végül több ezres tüntető tömeg gyűlt össze a Széchenyi téren, s hallgatta a „Kockán az életed”-című megmozdulás szónokait. Tamás Gáspár Miklós az egyik felszólaló arról beszélt, hogy a Munka Törvénykönyvének pénteki aláírása – melyen három szakszervezet vett részt – a „magyar szakszervezeti történelem egyik legsötétebb napja volt”, Gerő András történész pedig azt fejtegette, hogy a polgári, konzervatív kormánynak senki sem adott felhatalmazást a „forradalomra”.

A rendezvényen megjelent Gaskó István, aki elé a tüntetők aprópénzt dobáltak és árulónak nevezték. A LIGA elnöke úgy vélte, az őt szidalmazók tévednek és ezt hamarosan be is fogják látni. A megmozdulás után több száz demonstráló vonult át a Képviselői Irodaház elé az „Egymillióan a sajtószabadságért!” Facebook-csoport által szervezett tüntetésre. Itt a kormány gazdaságpolitikája ellen tiltakoztak, és Matolcsy György leváltását követelték a tüntetők; igényként fogalmaztassák meg azt is, hogy a kabinet tájékoztassa a társadalmat az IMF-fel készülő szerződés részleteiről

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség /archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.