Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2022. Március 17. 08:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Áramlopást segítő villanyszerelőt ítéltek el Zalaegerszegen

Áramlopást segítő villanyszerelőt ítéltek el Zalaegerszegen

Felfüggesztett börtönbüntetéssel, foglalkozástól eltiltással és összegű vagyonelkobzással sújtotta a zalaegerszegi bíróság azt a villanyszerelőt, aki éveken át jutalékért visszatekerte intézmények és üzemek árammérőit.

Bartalné Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott 2009-től villanyórákat tekert vissza, hogy megbízóinak a tényleges helyett kevesebb fogyasztás után kelljen áramdíjat fizetniük. Keszthelyen, Hévízen, Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson panziók és vendéglátóhelyek, valamint cukrászüzem, pékség, sőt három muzeális gyűjtemény villanyóráját is éveken át manipulálta.

A vádlott a fogyasztásmérők hitelesítésére szolgáló pecséteket is utánozta, hogy a villanyórák visszaállítását, így a lopást az áramszolgáltató ne vegye észre. Mindezért mintegy 5,6 millió forintot kapott a megbízóitól. A vádpontok között szerepelt az is: csaknem 600 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltatónak azzal, hogy 10 éven keresztül saját otthonának mérőóráját is visszatekerte, ám ezt a férfi tagadta.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki 10 rendbeli, bűnsegédként elkövetett csalás és folytatólagosan elkövetett bélyeghamisítás bűntettében, de bizonyítottság hiányában felmentette saját villanyórája manipulálásának vádja alól.

A férfit a bíróság jogerősen 14 hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, emellett három évre eltiltotta a villanyszerelői foglalkozástól, azt sem munkavállalóként, sem egyéni vállalkozóként nem folytathatja. Ezenfelül 5,6 millió forint vagyonelkobzással sújtotta és a több mint 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 06:00, szerda | Belföld

Külön nyomozócsoport vizsgálja a terézvárosi házomlást

Külön nyomozócsoport vizsgálja a hétfői VI. kerületi házomlás ügyét - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

2022. Június 29. 05:00, szerda | Belföld

Újraindult a földgázszállítás Magyarországra a Török Áramlaton keresztül

Újraindult a földgázszállítás Magyarországra a déli irányból, miután sikerrel lezárultak a Török Áramlat vezetéken hosszú ideje tervezett karbantartási munkálatok

2022. Június 28. 18:05, kedd | Belföld

Fizetéselőlegként kábítószert adott, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki élettársával éveken át kábítószert árult, és az általa fizetett munkásoknak időnként előlegként is drogot adott

2022. Június 28. 16:03, kedd | Belföld

Előbb kezdődött meg a nyári betakarítás

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól - közölte keddi pénteki közleményében Nagy István agrárminiszter.