Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. Június 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Aratás előtti tűzvédelmi felkészítést kaptak a megye falugazdászai Csornán

Aratás előtti tűzvédelmi felkészítést kaptak a megye falugazdászai Csornán

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a betakarítással, mezőgazdasággal összefüggő tűzvédelmi, iparbiztonsági, valamint vízügyi szabályokról tartott előadást Csornán.

A tájékoztatón a megye falugazdászai vettek részt. Az értekezletet Varga Tibor tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezető nyitotta meg, köszöntve az egybegyűlteket, majd a 2018-as év aratással kapcsolatos tapasztalatiról beszélt, kiemelte a tűzvédelmi előírások betartását a mezőgazdasági munkák során. Ezt követően Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vízügyi hatóságának szakembere ismertette a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat, majd az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok, javaslatok ismertetésével zárta előadását.

A következő előadó, Pető Balázs tűzoltó zászlós, a hatósági osztály referense, az aratási tevékenység tűzvédelmi szabályairól, a szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást, valamint beszédében kitért a szabadtéri tűzesetek megelőzésére, a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeire és a tarlóégetés szabályaira is. Később a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat ismertette a jelenlévőkkel.

Az értekezletet Kiss László tűzoltó alezredes zárta, a mezőgazdaságban történő vegyszer, műtrágya és üzemanyag szállítás ADR-t érintő előírásai, a velük kapcsolatos könnyítések, a jelenlegi jogi szabályozás ismertetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 13:00, péntek | Helyi

Július 1-től változik az online számlaadat szolgáltatás

Levelet küld a NAV az online számlaadat-szolgáltatás változásairól.

2020. Június 05. 09:00, péntek | Helyi

Lopott biciklin vitte a lopott kapát, amivel be akarta törni a dohánybolt üvegajtaját

A 33 éves beledi férfi egy kapuvári dohánybolt ajtajának üvegét próbálta betörni, hogy üdítőhöz és dohányáruhoz jusson.

2020. Június 04. 16:00, csütörtök | Helyi

Rendőrkézen az embercsempész

A külföldieket Szilsárkány közelében tette ki az autójából, majd elhajtott.

2020. Június 04. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok!