Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Június 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Aratás előtti tűzvédelmi felkészítést kaptak a megye falugazdászai Csornán

Aratás előtti tűzvédelmi felkészítést kaptak a megye falugazdászai Csornán

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a betakarítással, mezőgazdasággal összefüggő tűzvédelmi, iparbiztonsági, valamint vízügyi szabályokról tartott előadást Csornán.

A tájékoztatón a megye falugazdászai vettek részt. Az értekezletet Varga Tibor tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezető nyitotta meg, köszöntve az egybegyűlteket, majd a 2018-as év aratással kapcsolatos tapasztalatiról beszélt, kiemelte a tűzvédelmi előírások betartását a mezőgazdasági munkák során. Ezt követően Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vízügyi hatóságának szakembere ismertette a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat, majd az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok, javaslatok ismertetésével zárta előadását.

A következő előadó, Pető Balázs tűzoltó zászlós, a hatósági osztály referense, az aratási tevékenység tűzvédelmi szabályairól, a szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást, valamint beszédében kitért a szabadtéri tűzesetek megelőzésére, a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeire és a tarlóégetés szabályaira is. Később a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat ismertette a jelenlévőkkel.

Az értekezletet Kiss László tűzoltó alezredes zárta, a mezőgazdaságban történő vegyszer, műtrágya és üzemanyag szállítás ADR-t érintő előírásai, a velük kapcsolatos könnyítések, a jelenlegi jogi szabályozás ismertetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 16:00, szerda | Helyi

Ami a történelemórákból kimaradt

Újra indulnak a Kapuvári Katedra előadásai

2019. November 13. 13:00, szerda | Helyi

Egyre több halálos közlekedési baleset

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok.

2019. November 13. 09:00, szerda | Helyi

Egészségnap lesz szombaton Szanyban

Egyes szűrővizsgálatokra előzetes időpontfoglalás szükséges.

2019. November 12. 16:00, kedd | Helyi

Ne várj 72 órát! Segítsünk az eltűnt gyerekeknek hazatalálni!

A Valan – Az angyalok völgye című mozifilm és az ORFK közös kezdeményezést indít az eltűnt gyerekek mielőbbi megkerüléséért. Videóval.