Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Május 30. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Árokba borult egy cseppfolyósított szén-dioxidot szállító kamion Enesénél

Árokba borult egy cseppfolyósított szén-dioxidot szállító kamion Enesénél

A 21. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg.

Kigyulladt a Kaposvár és Győr között menetrend szerint közlekedő utasszállító motorvonat műszerfala hétfőn, a gyömörei vasútállomáson. A mozdonyvezető a tűzoltók kiérkezése előtt egy porral oltóval eloltotta a tüzet. A téti önkéntes és a pápai hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a szerelvényt, további felhevült részeket nem találtak. A vonaton harmincöten tartózkodtak, ők a következő járattal továbbutaztak. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Három személyautó és egy nyerges kamion ütközött kedden délelőtt az M1-es autópálya 119-es kilométerszelvényében, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók két személyautót áramtalanítottak, a másik két jármű áramtalanítására nem volt szükség. A balesetben ketten könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A balesetben érintett járművek forgalmi akadályt képeztek, ezért a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a leállósávon haladt a forgalom.

Árokba borult egy cseppfolyósított szén-dioxidot szállító kamion csütörtökön késő délután az M85-ös autóút Bezi felhajtójánál. A lébényi és a csornai hivatásos, valamint az enesei önkéntes tűzoltók az elmozdulás ellen rögzítették a vezetőfülkét, majd feszítő vágóval szabadították ki a sofőrt és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A tűzoltó egységek többször átvizsgálták a szerelvényt, szivárgást nem tapasztaltak. A szállítmányozó cég a rakomány átfejtése miatt egy másik kamiont küldött a helyszínre, a munkálatokat pénteken a reggeli órákban kezdték meg. Az éjszaka során az enesei polgárőrök biztosították a helyszínt. A mentésben részt vevő járművek miatt a forgalom egy sávon, váltakozva haladt.

Pénteken késő délután az M1-es autópálya 157-es és 142-es kilométerszelvénye között három ráfutásos baleset történt, mindhárom esetben két személyautó volt érintett a balesetekben. A lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították azokat a járműveket, amelyeket indokolt volt. A gépkocsik mindhárom balesetnél a belső sávban forgalmi akadályt képeztek. Az autókban utazók közül senki sem sérült meg.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel kigyulladt egy négyszáz négyzetméteres ifjúsági szálló kilenc négyzetméteres kazánháza Kópházán a Fő utcában. A soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók előbb sikeresen körülhatárolták a tüzet, így nem tudott más helyiségekre átterjedni, majd eloltották a lángokat a kazánházban. Az ingatlant tizennyolc embernek kellett elhagynia, őket egy másik apartmanban helyezték el. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Buszmegállónak hajtott egy személyautó vasárnap reggel Győr-Ménfőcsanakon, a Győri úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. A rendőrségi helyszínelést követően az egységek megszüntették a forgalmi akadályt és megtisztították az úttestet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 16:00, kedd | Helyi

Kerttörténeti és kertművészeti konferenciát rendeznek Fertődön

Mőcsényi Mihály Kerttörténeti és Kertművészeti Konferencia és Műhely

2023. Október 03. 13:27, kedd | Helyi

Odafigyelnek a rendőrök az illegális gyorsulási versenyekre és a driftelőkre

Fedélzeti kamerák is segítik a rendőrök munkáját.

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 39. héten történt.