Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 02. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Árvízzel és balesetekkel zárták az óévet a tűzoltók

Árvízzel és balesetekkel zárták az óévet a tűzoltók

Az 52. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az év utolsó hetében hetven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

A Rába áradása miatt hétfőn négy személyautót körbevett a víz Győrben, a Petőfi hídnál lévő parkolóban. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel biztonságos, száraz helyre vontatták a járműveket, hogy a víz ne veszélyeztesse őket.

A Szombathely-Győr-Budapest vonalon közlekedő Intercity vonat egy személyautóval ütközött kedd délután Győrben, a Tarkarét utcai vasúti átjáróban. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót és segítettek a vonat százötven utasának átszállni a mentesítő járatra, valamint a rendőrségi helyszínelés után a szétszóródott törmeléket feltakarították. Az autó utasa az ütközés következtében kirepült a járműből, őt a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az érintett vonalon mintegy másfél órán keresztül szünetelt a közúti és a vasúti közlekedés.

Egy terepjáró és egy személyautó ütközött szerda délután Mosonmagyaróváron, a Halászi úton. A személyautó az ütközés következtében egy fának csapódott, az utasa beszorult a roncsok közé, ezért a város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az egység ezt követően megszüntette a forgalmi akadályt és megtisztította az úttestet a szétszóródott törmeléktől.

Lesodródott az úttestről, majd felborult egy élelmiszert szállító kamion szerda kora este az M19-es autóúton, Győrnél. A sofőr nem tudta önerőből elhagyni a járművet, ezért a győri hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül kisegítették a vezetőfülkéből. Az egység gyorsdarabolóval leválasztotta a pótkocsit a szerelvényről és megtisztította az érintett útszakaszt. A balesetben nem sérült meg senki.

Túrázás közben megsérült egy ember csütörtök délután Sopronban, a Szent György forrásnál. A soproni hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival terepjáróval és gyalogosan közelítették meg a helyszínt, majd a sérültet kézi erővel, hordágyon vitték a mentőautóig.

Másik fára és telefonvezetékekre dőlt egy nyárfa péntek reggel Győrben, az Újsor utcában. A győri hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétráról, kézi fűrésszel kezdték meg a fa feldarabolását. Az egység a kidőlt fát eltávolította, a vezetékek nem sérültek meg, személyi sérülés sem történt.

Személyautó és traktor ütközött szombat délután a 15-ös számú főúton, Bezenye és Rajka között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az árokba sodródott gépkocsit. A baleset következtében nem történt személyi sérülés.

Két személyautó ütközött vasárnap délután a 81-es főút 77. kilométerénél, az autópálya felhajtónál. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.