Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 18. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: evorvosa.astellasdij.hu

Astellas-díj - Az Év Orvosa 2013 pályázat

Astellas-díj - Az Év Orvosa 2013 pályázat

Dr Wellner István volt csornai sebész főorvos is a jelöltek között.

Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek az Astellas-díj - Az év orvosa pályázat elindításával és a kiemelkedő orvosi teljesítmények széleskörű elismerésével közösen kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön.

Az Astellas-díj – Az év orvosa 2013 pályázat közönségjelöltjeiről a nagyközönség és a pályázat zsűrije együttesen, egyenlő súllyal dönt. (A közönségjelölés határideje 2014. 02.18.) A zsűri az értékelés során – mennyiségi korlátozás nélkül - kijelöli a döntőbe tovább jutó történetek körét és közöttük rangsort állít fel. A nagyközönség bevonásával zajló közönségszavazáson idén is kizárólag a zsűri által döntőbe juttatott történetek vehetnek részt. Fontos megjegyezni, hogy a zsűri által felállított rangsorból származó, a helyezéstől függő pontokat az internetes szavazásra továbbjutó történetek az internetes közönségszavazásra továbbviszik. Mindez azonban csak egy pillanatnyi állapotot eredményez, hisz a nagyközönség a zsűri általi rangsort az internetes voksolás során, saját szavazataival tetszőlegesen befolyásolhatja. Megerősítheti azt, vagy akár éppen az ellenkezőjére fordíthatja.

Az Astellas-közönségdíj nyertese a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetsége által készített Astellas-díjat és az elismerő oklevelet 2014. március 21-én, díjátadó gálavacsora keretében, impozáns körülmények között veheti át. A díjazott a későbbiekben jogosult „Az év orvosa 2013” cím viselésére.

A díj közönség jelöltjei közt már szerepel Dr Wellner István, a mosonmagyaróvári Karolina kórház osztályvezető főorvosa, aki korábban a csornai Margit kórház sebészeti osztályát vezette. Az alábbi részlet egy betege által beküldött jelölésből származik.

"Több mint orvos: gyógyító

Már többször műtöttek végbéltályoggal, de csak Dr. Wellner István főorvos úr keze alatt tudtam meg, hogy mi az igazi ellátás, odafigyelés, és még sorolhatnám... Megadta még a mobil telefonszámát is, arra az esetre, ha bármi történne velem a kezelés és kórházi ápolás után, mondván: azonnal hívjam - az sem gond, ha este - vagy menjek azonnal. Más kórházakban 80 kg hús voltam, de nála ezt egyáltalán nem éreztem. Ember voltam!!! Az osztályán rend van, melyet mindenkitől megkövetel, de mint orvos és ember is kimagasló munkát végez. Az ismeretségi körömben is sokan keresték fel és mindenki megelégedve beszél róla. Pedig sok-sok kilométert kell megtenni, hogy kapcsolatba kerüljenek vele, ugyanis messze lakunk. De láttam más betegekkel is foglalkozni és a környezetében dolgozó orvosok szavaiból is az derült ki számomra, hogy elismerik a tudását és a hozzáállását. Szerintem rendkívüli orvos! Sőt: Ő gyógyító!."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.