Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 15. 13:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Augusztus elsejétől tíz regionális vasútvonalon visszaáll a korábbi menetrend

Augusztus elsejétől tíz regionális vasútvonalon visszaáll a korábbi menetrend

A MÁV Zrt. tíz vasútvonalon már augusztus 1-jétől visszaállítja a korábbi, megszokott alapmenetrendet - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

A veszélyhelyzeti intézkedések következtében a MÁV-Start belföldi utasforgalma március és május között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől. A regionális járatok többségén még a tizet sem érte el az utasok száma átlagosan, ezért június 6-tól csökkentett vasúti menetrendet vezettek be a regionális vonalakon és pótlóbuszokat állítottak forgalomba. Azóta a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kísérte a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát, és ígéretének megfelelően a megrendelővel közösen felülvizsgálta a menetrendet.

A MÁV az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt egyeztetést követően a Zalaegerszeg-Bajánsenye-Őrihódos, Nagyatád-Somogyszob, Gyékényes-Barcs-Szentlőrinc, Vác-Nagyoroszi-Balassagyarmat, Balassagyarmat-Ipolytarnóc, Kál-Kápolna-Kisújszállás, Karcag-Tiszafüred, Debrecen-Tiszalök, Mezőtúr-Szarvas-Mezőhegyes, Kecskemét-Lakitelek-Szolnok vonalakon állítja vissza az alapmenetrendet augusztus 1-jétől.

A Gyékényes-Barcs-Szentlőrinc vonalon mindez azt is jelenti, hogy megszűnik a zalaszentiváni átszállás a Sopron-Szombathely-Zalaszentiván-Nagykanizsa-Pécs között közlekedő járatoknál.

Több regionális vonalon az utazási igényekhez igazodva módosítják a pótlóbuszok közlekedési rendjét augusztus 1-jétől, illetve a Villány-Mohács vonal melletti Nagynyárád esetében pedig július 18-tól.

A részletes menetrendeket a vasúttársaság a honlapján (www.mavcsoport.hu) és az állomási hirdetményeken teszi közzé - olvasható a MÁV közleményében.

Címkék: menetrend, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni