Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 24. 13:35, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Augusztusban bezárják az Arany Tulipán Mulatót

Augusztusban bezárják az Arany Tulipán Mulatót

Egy év működés után belefáradtak a vitákba.

Vasárnap megírtuk, hogy az Arany Tulipán Mulató üzemeltetői, Horváth Tibor és Horváth Szabolcs bejelentették, hogy bezárják a mulatót. Belefáradtak a folyamatos vitákba. Akkor még csak a facebook bejegyzést tettük közzé. Időközben, ahogy ígértük, beszéltünk a testvérekkel a történtek hátteréről is, hogyan jutottak erre a döntésre?

- Hogy jött az ötlet, hogy mulatót működtessetek Csornán?

- Nagyon szeretjük a testvéremmel együtt a mulatós zenét.- kezdte Tibor. Nagyapánk Barbacson volt vendéglős, már hetedikes koromban bevitt a bálba. Több embernek is mondtam korábban, hogy szükség lenne egy szórakozóhelyre Csornán, ahova a 30 fölötti korosztály is elmehet mulatni. Az öcsém vendéglátós végzettséget szerzett, és úgy gondoltunk, belevágunk. Barbacsiak vagyunk, ott és Csornán fociztunk, családjainkkal már mindketten Csornán lakunk, rengetegen ismernek bennünket. Több helyet is megnéztünk, de végül is emellett döntöttünk.

- Mik voltak az indulás tapasztalatai?

- Az első benyomások jók voltak.- kezdte Szabolcs. Az első félévben semmilyen gond, probléma nem volt. Valószínű, hogy a tél miatt, amíg kinn hideg volt, kevesebbet jártak ki a vendégek. Ahogy jött a jó idő, egyre több panaszt hallottunk. Nekünk közvetlenül senki nem szólt, egyből a hivatalba mentek panaszra. Hogy ne legyen vita, hangszigeteltük a mulatót, ablakokat cseréltünk, a biztonság érdekében egész kamera-rendszert szereltünk fel, alkalmazunk biztonsági embereket is. A problémák nem is azzal voltak, hogy kihallatszott a zene, hanem az érkező, a távozó, vagy az utcán dohányzó vendégek hangoskodása miatt panaszkodtak néhányan az utcában. Kijöttek az önkormányzattól is zajszintet mérni, de nem állapítottak meg problémát. Mit tehetünk mi az ide érkező, vagy innen távozó vendégek hangoskodása ellen? Nem mehetünk se eléjük, se utánuk, hogy csöndben legyenek.

- Hogy próbáltátok kezelni a helyzetet?

- Amikor kiderült, hogy az utcai zajongás a legnagyobb probléma, akkor a dohányzót hátra helyeztük, hogy ne az utcán a mulató előtt beszélgessenek, hangoskodjanak a dohányzók. Feliratokat tettünk ki, amiben kértük a vendégeket, hogy az utcán ne zajongjanak, ne zavarják a lakók nyugalmát. Ezt viszont nagyon nehéz betartatni. Akkor már három hetente rendeltek be az önkormányzathoz a panaszok miatt. Ennek az lett a vége, hogy korlátozták a nyitva tartásunkat, hajnali háromkor be kell zárnunk. Egy mulatóban ezt szinte lehetetlen megoldani. Amikor a legjobb hangulatban vannak a vendégek, akkor kellene kiraknunk őket, és ők nem értik, hogy miért. Mi nem akarunk veszekedni se a vendégeinkkel, se az utca lakóival, se az önkormányzattal. Mi jó kedvvel csináltuk, amit csináltunk, és azt akartuk, hogy a vendégeinknek is jó kedvük legyen.

- Mi volt a közvetlen kiváltó oka a vasárnapi bejelentésnek?

- Vasárnap hajnalban három órakor az önkormányzattól jöttek ellenőrizni, hogy a zárórát betartjuk-e. Csak kényszer alapján tudtuk bezárni a mulatót 3 után. Leállítottuk a zenét, és megkértük a vendégeket, hogy távozzanak, különben megbüntetnek bennünket. Mi abban maradtunk, hogy csak akkor folytatjuk, ha ötig nyitva maradhatunk, másképp nincs értelme csinálni. Abba a kompromisszumba még belemennénk, hogy nyáron június, július, augusztusban bezárunk, amikor a melegben nyitott ablaknál alszanak az emerek. A többi időben viszont ötig szeretnénk nyitva lenni. Veszekedni nem akarunk, mindenáron nem csináljuk. Ebből nem lehet meggazdagodni, ha háromkor be kell zárni, nem is éri meg csinálni. Vita akkor is van, a bevétel sokkal kevesebb. Hét közben dolgozunk, családunk van, heti két napról van szó. Ha ezt nem fogadják el, bezárunk a csornai búcsú után.

- Mennyi esélyt láttok arra, hogy sikerül kompromisszumot kötni, és legalább 9 hónapon át ötig nyitva tartani?

- Nagyon keveset. A mulató nyitva tartásának minden percét éveztük, de úgy látszik, vége. Testvérként nagyon jó a kapcsolatunk, valamilyen vállalkozásba ezután is belevágunk ketten, de az valószínűleg nem Csornán lesz.

Címkék: csorna, szórakozás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.