Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 03. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Autóátírással trükköző páros ellen emeltek vádat

Autóátírással trükköző páros ellen emeltek vádat

Több mint háromszázrendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek egy nő és egy férfi, valamint nyolc bűntársuk ellen, mert gépkocsik átírásával trükköztek

- tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Egy 65 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfi 2015 áprilisában egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságot alapított a 48 éves, szintén büntetett előéletű békéscsabai nő kérésére - közölték. A céggel gazdasági tevékenységet nem akartak folytatni, így a cégjegyzékbe valótlan adatok kerültek, ami szintén közokirat-hamisításnak minősül.

A kft.-vel segítették hozzá a gépkocsivásárlókat a vagyonszerzésiilleték-fizetési kötelezettség kijátszásához, kihasználva azt, hogy a gépjárműforgalmazással foglalkozó cégek mentesülnek ezalól.

Fiktív adásvételi szerződésekkel 314 gépkocsi tulajdonát szerezték meg. Az eljárásért 10-30 ezer forintot kaptak a valódi tulajdonosoktól.
A nő a személygépkocsik tulajdonosait egy füzetbe jegyezte fel keresztnév vagy becenév megjelölésével, a gépkocsi rendszámának, típusának és a szerződéskötés időpontjának rögzítésével.

A vevők közül a nyomozás során többeket sikerült azonosítani: nyolc ellen vádat emeltek, néggyel szemben feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmaztak.

A férfi és a nő legutóbb 2019-ben is közokirat-hamisítás miatt állt bíróság előtt.

A Békéscsabai Járási Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság valamennyi terheltet pénzbüntetésre ítélje, ezen felül a nőtől és a férfitól a bűncselekménnyel elért vagyoni előnyt vonja el, a férfit pedig határozott időre tiltsa is el gazdasági társaság vezető tisztségének viselésétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.