Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 13. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Pántlika Néptánc Együttes

Az Adria partján ropták a csornai néptáncosok

Az Adria partján ropták  a csornai néptáncosok

Montenegróban lépett fel a csornai Kispántlika.

Az elmúlt héten Montenegróban járt a csornai Pántlika Néptánc Együttes Kispántlika csoportja. Részt vettek a „Herceg-Novi Kultúr Nyár 2012” programján. A csoportban a 6-9. osztályos korosztályok vettek részt. Az utazó táncosok saját költségükön fizették az utazást a szállást és az étkezést is. A Pántlika azzal az összeggel tudott a résztvevők költségeihez hozzájárulni, amit a nyári falunapi fellépéseken tiszteltdíjként kaptak.

Ennek a korosztálynak ez volt az első külföldi szereplése. Sok utazónak ez volt az első külföldi útja, többen először utaztak hosszabb útra szülő nélkül. Az izgalmakat azonban legyőzték az élmények, az első éjszakai buszozás, az első fürdés a tengerben, az esti programok, a játékterem, és persze mindenekelőtt az első külföldi táncos fellépés.

Az együttes gyönyörű környezetben lépett fel, a táncosok mögött látszottak a hatalmas kopár hegyek és a tenger. A csoport félórás műsorával nagy sikert aratott. Táncoltak szatmári, széki, tardoskeddi és természetesen rábaközi táncokat. A csornai fiatalok sikeresen képviselték hazájukat és a Rábaközt, elvarázsolták a turistákat és a helybelieket a táncukkal. A fellépés után még a balkáni táncok kipróbálására is volt erejük a kávéházban.

Mivel este volt fellépés, napközben jutott idő Herceg-Novi nevezetességeinek meglátogatására, hajókirándulásra Mamula szigetére, kirándulásra Zanjice-re. Természetesen a tengert, a fürdést sehol sem lehetett kihagyni! A bátrabbak közül néhányan a helyi ételkülönlegességeket is kipróbálták.

A fellépés sikere, a rengeteg közös élmény még jobban összekovácsolta a csapatot, ennek hatására biztosan még nagyobb lelkesedéssel vesznek részt a próbákon, hazai fellépéseken. A következő külföldi útra pedig még bátrabban és tapasztaltabban fognak elindulni.

Lengyel Ágnes néptánctanár, csoportvezető

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.