Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR
Forrás: (x)

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

Az állítható magasságú íróasztalok segíthetnek abban, hogy egészséges és produktív munkakörnyezetet alakíts ki akár az irodában, akár home office-ban. Mindenképpen érdemes megismerned az előnyeit és tenned vele egy próbát, ha a hátfájás állandó része az életednek.

Miért állítható magasságú íróasztal?

Egy állítható magasságú íróasztallal többféle testhelyzetet is fel tudsz venni, ezzel elősegítve a fizikai aktivitást és csökkentve az ülőmunka negatív hatásait.

Nézzük, miért is kiváló választás ez számodra:

- Jobb testtartás: az állítható magasság lehetővé teszi, hogy a testmagasságodhoz igazítsd az asztal szintjét, ami a helyes testtartás fenntartását támogatja és segíthet csökkenteni a hát-, nyak- és vállfájdalmak kialakulásának esélyét.

- Lehetőség ülő és álló munkavégzésre: lehetőséged van váltogatni az ülő és álló pozíciók között, ami mérsékelheti az ülő életmód által okozott egészségügyi kockázatokat. Óránként legalább pár percre javasolt felállni a székről, ha ülőmunkát végzel, de ha kényelmesen tudsz dolgozni állva is, igény szerint válthatod a pozíciót - ahogy kényelmesnek érzed.

- Növeli a produktivitást és a koncentrációt: az álló munkavégzés frissen tart, fokozhatja a koncentrációs képességet, ezáltal növelheti a munka hatékonyságát.

- Növeli az energiaszintet: semmi nem olyan fárasztó, mint az egy helyben ülés. Az álló munkavégzés növelheti az energiaszintet, így általánosan jobb közérzetet biztosít a munkanap során.

Otthonról dolgozva, de akár az irodában is nagyon jól jöhet, ha tudod állítani az íróasztalod magasságát és az irodaszéked is állítható a saját igényeid szerint. Diákoknak is érdemes lehet ilyen asztalt vásárolni, hiszen a tanulás miatt ők különösen sok időt töltenek asztalnál ülve, ráadásul kamaszkorban különösen oda kell figyelni a megfelelő testtartásra. Kreatív számítógépes munkát végzőknek is jó szolgálatot tehet, hiszen könnyebb frissen tartani az agyat, ha mozgunk.

Egy fa monitoremelő szintén segíthet, hiszen megfelelő magasságba emeli a monitort, ami csökkenti az esélyt arra, hogy görnyedten ülj.

A fotó forrása: Jo Panuwat D - stock.adobe.com

Címkék: íróasztal, bútor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 30. 11:57, csütörtök | PR

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

pénzügyi csúcsteljesítménnyel rukkoltak elő a gyerekek

2024. Május 29. 13:39, szerda | PR

Fantasztikus Családi Nap Szadán

Május 4-én, korábban sohasem tapasztalt érdeklődés mellett rendezték meg Szadán, a Sportcentrumban a már hagyományosnak mondható Családi Napot.

2024. Május 24. 14:00, péntek | PR

Az EURO 2024 hatása a magyar futballszurkolókra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság nemcsak a kontinens legjobb válogatottjait, hanem a futball szerelmeseit is összehozza.

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .