Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Július 08. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az aratás idején minden közlekedőnek figyelni kell a mezőgazdasági gépek megnövekedett forgalmára

Az aratás idején minden közlekedőnek figyelni kell a mezőgazdasági gépek megnövekedett forgalmára

Megkezdődtek a nyári betakarítási munkálatok

Megtartotta idei első ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Aratási Koordinációs Bizottság a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának szervezésével.

A bizottságban képviselteti magát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal, a MAGOSZ, a Gabonaszövetség, valamint a TESZÖV.

A bizottság felhívja a lakosság figyelmét, hogy megkezdődtek a nyári betakarítási munkálatok. Győr-Moson-Sopron megyében a következő hetekben mintegy 104 ezer hektárnyi területen zajlik az aratás – többek között a jövő évi kenyérnek való gabona betakarítása is.

A közutakon fokozott lesz a lassabban haladó mezőgazdasági gépek forgalma, ezért a bizottság – a balesetek megelőzése érdekében – mind a közlekedők, mind pedig a betakarítást végzők türelmét és együttműködését kéri. Az aratási, valamint a megye közútjain zajló átépítési, felújítási munkálatok miatt minden közlekedőnek hosszabb menetidővel kell számolnia.

A bizottság a tűzvédelmi előírások és tűzbiztonsági szabályok fokozott betartására, továbbá – a közútra történő felhajtásnál – a sárfelhordás megakadályozására hívja fel az érintett gazdálkodók figyelmét, hiszen az útburkolat szennyeződése balesetveszélyes lehet.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal külön kiemelte a parlagfű-mentesítés fontossággát, külterületen és belterületen egyaránt.

A bizottság kéri a gazdálkodókat, hogy törekedjenek a tarlók megfelelő állapotban tartására, ápolására, ezzel ugyanis nem csak a parlagfűvel fertőzött területek szoríthatók vissza, de a tarlótüzek is megelőzhetők.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 16:00, szerda | Helyi

Ami a történelemórákból kimaradt

Újra indulnak a Kapuvári Katedra előadásai

2019. November 13. 13:00, szerda | Helyi

Egyre több halálos közlekedési baleset

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok.

2019. November 13. 09:00, szerda | Helyi

Egészségnap lesz szombaton Szanyban

Egyes szűrővizsgálatokra előzetes időpontfoglalás szükséges.

2019. November 12. 16:00, kedd | Helyi

Ne várj 72 órát! Segítsünk az eltűnt gyerekeknek hazatalálni!

A Valan – Az angyalok völgye című mozifilm és az ORFK közös kezdeményezést indít az eltűnt gyerekek mielőbbi megkerüléséért. Videóval.