Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Május 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Kiemelten kezelték a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen aratási értekezletet tartottak, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket is.

Az értekezletet Élő Lajos tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelő nyitotta meg, felhívva a jelenlevők figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára az aratásban. Később Pető Balázs tűzoltó zászlós, a hatósági osztály referense a 2018-as év aratással kapcsolatos tapasztalatairól beszélt, kiemelte a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő aratási munkák fontosságát, majd ismertette az aratással kapcsolatos tűzvédelmi bírságtételeket is. A továbbiakban az aratási tevékenység tűzvédelmi szabályairól, a szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást.

Az idei értekezleten külön napirendi pont volt a szabadtéri tűzesetek megelőzésének fontossága, ezért a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit, ezzel kapcsolatosan a tarlóégetés szabályait is áttekintették. Komplex tűzmegelőzési tájékoztató keretében a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat, jogszabályi hivatkozásokat ismertette, majd a mezőgazdaságban történő vegyszer, műtrágya és üzemanyag szállítás ADR-t érintő előírásait, a velük kapcsolatos könnyítéseket, jelenlegi jogi szabályozást is ismertette.

Önálló előadás keretében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vízügyi hatóságának szakemberei ismertették a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat. Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok, javaslatok ismertetésével, valamint a résztvevők felmerülő kérdéseinek megtárgyalásával zárult az értekezlet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 16:00, csütörtök | Helyi

Amatőr színházi előadás Bősárkányban

A sárkányok hallgatnak - álnépmese egy részben

2020. Január 23. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok!

2020. Január 23. 09:00, csütörtök | Helyi

Szombaton mutatják be Borbély József Parasztmályva című könyvét szülőfalujában Agyagosszergényben

30 év válogatott írásai.

2020. Január 22. 18:00, szerda | Helyi

Csütörtökön Bágyogszováton és Bodonhelyen szólnak a szirénák

Szirénapróba lesz