Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Május 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Kiemelten kezelték a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen aratási értekezletet tartottak, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket is.

Az értekezletet Élő Lajos tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelő nyitotta meg, felhívva a jelenlevők figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára az aratásban. Később Pető Balázs tűzoltó zászlós, a hatósági osztály referense a 2018-as év aratással kapcsolatos tapasztalatairól beszélt, kiemelte a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő aratási munkák fontosságát, majd ismertette az aratással kapcsolatos tűzvédelmi bírságtételeket is. A továbbiakban az aratási tevékenység tűzvédelmi szabályairól, a szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást.

Az idei értekezleten külön napirendi pont volt a szabadtéri tűzesetek megelőzésének fontossága, ezért a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit, ezzel kapcsolatosan a tarlóégetés szabályait is áttekintették. Komplex tűzmegelőzési tájékoztató keretében a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat, jogszabályi hivatkozásokat ismertette, majd a mezőgazdaságban történő vegyszer, műtrágya és üzemanyag szállítás ADR-t érintő előírásait, a velük kapcsolatos könnyítéseket, jelenlegi jogi szabályozást is ismertette.

Önálló előadás keretében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vízügyi hatóságának szakemberei ismertették a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat. Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok, javaslatok ismertetésével, valamint a résztvevők felmerülő kérdéseinek megtárgyalásával zárult az értekezlet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 12. 16:00, kedd | Helyi

Ne várj 72 órát! Segítsünk az eltűnt gyerekeknek hazatalálni!

A Valan – Az angyalok völgye című mozifilm és az ORFK közös kezdeményezést indít az eltűnt gyerekek mielőbbi megkerüléséért. Videóval.

2019. November 12. 13:00, kedd | Helyi

A Castrum nyolc sportolójából öten állhattak dobogóra

Hétvégén rendezték az utánpótlás magyar bajnokságot.

2019. November 12. 09:35, kedd | Helyi

Zavart viselkedése buktatta le a csornai férfit

A csornai rendőrök egy 43 éves helybéli férfit fogtak el.

2019. November 11. 16:00, hétfő | Helyi

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

A gyakorlat feltételezése szerint nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba.