Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 03. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség - fotó:bbc.com

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi jóval kevésbé káros a szervezetre, mint a hagyományos, a tudósok szerint ugyanis csökkenti a dohányzással kapcsolatos halálesetek számát, ugyanakkor az is igaz, hogy hosszú távú hatásai egyelőre nem ismertek.

írta mindezt a BBC. A világszerte egyre népszerűbb e-cigaretta a dohányfüst belégzése helyett porlasztott folyadékú nikotint tartalmaz. A kutatók szerint így jóval kevesebb mértékben tartalmaz káros anyagokat a szervezet számára. Emellett az elemzés arra is rámutat, hogy a hagyományosról az e-cigire történő váltás a dohányzások számát is csökkenti.

Az egészségügyi szakembereket nagyban megosztja az e-cigaretta használata, s a kutatók is felhívják a figyelmet arra, hogy mivel nem olyan régen vannak a piacon, ezért hosszú távú egészségügyi következményei egyelőre nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 19:00, vasárnap | Életmód

Virágzó pompa erőfeszítés nélkül

Muskátliültetés- és gondozás egyszerűen!