Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Március 26. 18:04, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az e-szja felületen egészíthető ki legegyszerűbben a bevallási tervezet

Az e-szja felületen egészíthető ki legegyszerűbben a bevallási tervezet

Az e-szja felületen egészíthetik ki, és küldhetik be legegyszerűbben az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket az adóhatósághoz,

mert a kiegészítések nélkül nem válik automatikusan bevallássá május 20-án a tervezet.

A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi, MTI-nek küldött közleményében. Aki módosítani szeretné a tervezetet, használja a portál kereső funkcióját, például a tavalyi, ingatlan-bérbeadásból származó jövedelemhez elég a keresőbe beírni a "bérbeadás" kulcsszót, és a webes kitöltő ahhoz a sorhoz navigálja az adózót, ahová az adatokat rögzítenie kell. Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot vagy postacímet - hívták fel a figyelmet.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők az e-szja portál "lekér" funkciójával letölthetik a korábbi évi (16SZJA, 17SZJA), valamint az idén benyújtott 18SZJA bevallásukat, megkönnyítve ezzel annak önellenőrzését vagy javítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni