Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2011. December 26. 07:56, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Az edzőtáborok pedofil réme

Az edzőtáborok pedofil réme

Botrányban fuldoklik a nemzetközi és a svájci úszósport.

Flavio Bomio, a hajdan ismert edző és sportdiplomata, a kontinentális szövetség, a LEN nyíltvízi technikai bizottságának elnöke kiskorúak elleni nemi erőszak vádjával börtönbe került.

A svájci Bellinzona úszóklub hajdani elnöke, a 69 esztendős Flavio A. Bomio, aki az 1984-es Los Angeles-i és az 1988-as szöuli olimpián edzőként, 2000-ben, Sydney-ben pedig a svájci delegáció vezetőjeként volt jelen, őrizetbe vételét követően iszonyatos váddal szembesült, és nem is tagadta azt. Az alpesi ország sportszerető közvéleményét sokkolta a hír, és ezen az sem változtat, hogy a történet több évtizedre nyúlik vissza.

Bomio, aki olyan hírességet is trenírozott, mint minden idők legeredményesebb svájci úszója, Flavia Rigamonti, a tízórás rendőrségi kihallgatás során részben elismerte, hogy legalább húsz, 12 és 16 év közötti fiúval, úszó tanítvánnyal lépett homoszexuális kapcsolatba, és mentségként csupán annyit hozott fel, hogy egyszer sem alkalmazott erőszakot. Az ügy azt követően pattant ki, hogy az egyik, azóta felnőtt áldozat a múlt hónapban Bomióra terhelő vallomást tett.

Az 1985-ös és '87-es Európa-bajnokság bronzérmese, az idén 50 esztendős Stefan Voléry mindezek hallatán így nyilatkozott több svájci médiumban: „Most már minden világos. Már akkoriban is felmerültek kérdések, mert Bomio egyedülálló volt, minden idejét klubja tizenéves sportolóival töltötte, számomra komikusnak tűnő viszonyt ápoltak egymással. A fiatalok teljesen behódoltak neki, egyikük sem létesített párkapcsolatot, minden Bomio körül forgott.” Az egykori világbajnok Dano Halsall a francia sajtóban mindezt alátámasztotta, amikor kijelentette: „Már tizenöt éve észrevettem, hogy visszaél a hatalmával, egészen homályos viszonyba keveredett néhány úszójával.”

A jelek szerint mindez csak keveseknek tűnt fel, maga Rigamonti például meg sem tudott szólalni a hír hallatán, és a svájci sportági szövetség első kommünikéje is csupán a teljes megdöbbenést tartalmazza. A LEN ennél azért már tovább ment, hiszen felfüggesztette tisztében a nyíltvízi úszók technikai bizottságának eddigi elnökét, egyúttal leszögezte, hogy lépésével semmiképpen sem szeretné befolyásolni a rendőrségi vizsgálat végeredményét. Gyanítjuk, nem is fogja. Szöges ellentétben a várhatóan jelentkező, további áldozatokkal. Bár ki tudja; az ember nem feltétlenül hozakodik elő azzal önként és dalolva, hogy húsz-harminc évvel ezelőtt, gyerekként megrontották.

Címkék: úszás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 07:47, péntek | Sport

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 38-33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.