Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 10. 08:47, szerda | Belföld
Forrás: mti

Az élelmiszer-hamisítás a második legnagyobb illegális üzlet az EU-ban

Az élelmiszer-hamisítás a második legnagyobb illegális üzlet az EU-ban

A kábítószer-kereskedelem után a második legnagyobb illegális üzletág a visszaélés az élemiszerlánc-termékekkel az Európai Unióban, a világon pedig a negyedik

- mondta Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán. A műsorban Helik Ferencet és Czuczor Ákost, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) főosztályvezető-helyettesét azzal kapcsolatban kérdezték, hogy több mint 47 tonna hamis vagy gyenge minőségű élelmiszert és 107 ezer liter egyéb terméket vont ki a forgalomból a Nébih az élelmiszerhamisítás elleni nemzetközi műveletben.

Arra a kérdésre, hogy mitől számít gyenge minőségűnek egy adott élelmiszer, Helik Ferenc azt mondta: a termék összetevőit mindig az eredeti gyártmánylapjával hasonlítják össze. Hangsúlyozta, hogy amelyik élelmiszernek az egyik alapanyagát kiveszik vagy mással pótolják, az hamisított.

Czuczor Ákos hangsúlyozta: minél több illegális terméket von ki a NAV a magyar piacról, annál több legálisan dolgozó kereskedő értékesítheti az áruit, és ez adóbevétel-növekedést is hoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.