Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 14. 09:39, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Az ellenzéki pártok a győri kórházról

Az ellenzéki pártok a győri kórházról

Az MSZP és a DK is megszólalt a győri kórházban tegnap kialakult helyzettel kapcsolatban.

Tegnapi cikkünkben mi is megírtuk, hogy a győri kórház sebészei, a túlhajszolt, kizsigerelt orvosok legalább az ügyeleti díjak más szakmákhoz hasonló mértékét szeretnék elérni. Felmondásukat sem kizárva ültek tárgyalóasztalhoz a kórház vezetésével. Mindez azért fontos a Rábaközben is, mert évek óta megszűnt a sebészeti fekvőbeteg ellátás a csornai kórházban, és a rábaközi betegeket is Győrben látják el. Az üggyel kapcsolatban az ellenzéki pártok sajtóközleményeket juttattak el szerkesztőségünkhöz.

Az MSZP Győr és Környéke Szervezete megdöbbenve értesült róla, hogy szerda délelőtt - egy kivételével - felmondtak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sebészei. A hírt később ugyan cáfolták, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az egészségügy az összeomlás szélén áll. Felháborító az a közöny, ahogy a FIDESZ elnézi az egyszerű emberek életével való hazárdjátékot. A milliárdokból megtollasodott haverok fizetni tudják a magánklinikákat, de mi lesz velünk?

Támogatjuk az egészségügyi szakszervezeteket abban, hogy harcolják ki a bérek és az ügyeleti díjak emelését, hiszen a biztonságos ellátás mindannyiunk érdeke. Az MSZP régóta hangoztatja, hogy a közszféra azonnali 50 százalékos fizetésemelése elkerülhetetlen, és aláírást is gyűjtöttünk „Stadionok helyett működő kórházakat!” címmel. A közszférától ellopott milliárdok stadionokba építése, haveroknak átjátszása valamennyiünk elárulása. Az összeomló egészségügy romjai alatt pedig mi maradunk, az ellátatlanok.

MSZP Győr és Környéke Szervezete elnöksége

DK:Az orvosok segélykiálltása!
A Petz Aladár Kórházban is elszakadt a húr! A DK felhívja a polgárok figyelmét, hogy a felelős orvosok és vezető professzorok jelzése segély kiáltás! Az orvosok, a megalázóan kevés fizetésük mellett kapott jelképes ügyeleti díj fejében nem 8 órát operálnak, hanem sokszor 24 órát dolgoznak, mivel a betegeket egész Észak Dunántúlról Győrbe hozzák.
A várólisták csökkentését A Fidesz Kormány elrendelheti, de ahhoz is orvos-nővér kell, ami nincs! A Fidesz „47 000”Ft-os gondolkodása, a megosztás uralmi politikája az ország egyik legmodernebb, leg igényes kórházát, de ezzel együtt a megye más kórházait is a tönk szélére juttatta!
A DK álláspontja az, hogy elismeri és támogatja az orvosok és ápolónők igényét a tisztességes fizetésre, elismerésre, mert képzett, elégedett orvos, nővér nélkül az emberek gyógyulása veszélyben van! Orvos nélkül pedig esélye sincs a betegnek az élethez!
A felelősség most teljes egészében a Fidesz-KDNP képviselők és milliókat kereső kormányszolgák kezében van, akik döntéseikkel, az emberek félretájékoztatásával mindent megtettek a gyógyító munka megalázásáért, a beteg esélyének csökkentéséért.
A választópolgárok, akik egyaránt segítséget remélnek , ha egészségük veszélyben van, most szembesülnek azzal az átveréssel, amit 2014-ben a „Folytatjuk” jelentett!
Szabó Zoltán
Demokratikus Koalíció
Gy-M-S megyei Közgyűlésképviselője

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei