Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 12. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma - közölte a koronavirus.gov.hu hétfő este.

A kormányzati honlapon közzétett információk szerint az április közepi szintre csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 embert ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztetőgépen. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek egy-két hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.

Kiemelték: a fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg-szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de még csökkentett üzemmódban és fokozott óvintézkedések mellett.

A kórházak is készülnek a fokozatos újranyitásra, épp ezt szolgálja a "régi-új" beutalási rend is - miszerint két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket -, amely képes tehermentesíteni több kórházat, hogy minél előbb elkezdődhessenek a járvány miatt elhalasztott vizsgálatok, kezelések.



Hozzátették: emellett természetesen fenn kell tartani a járványügyi készültséget, hogy a kórházak szükség esetén - egy újabb betegszám-emelkedés esetén is - képesek legyenek a koronavírusos betegek tömeges fogadására és ellátására.

"A járvány alakulása biztató, eddig sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát" - fogalmaztak. Ugyanakkor megjegyezték: a május 4-én vidéken életbe lépett új szabályok járványügyi hatását fokozottan figyelik mind a fertőzöttek, mind a kórházi ápolásra szorulók tekintetében.

Jelezték azt is, hogy május 8-án a kórházban ápoltakról közölt adat téves kórházi adatszolgáltatás miatt nem volt pontos. "A hibás adatot közlő kórház utólag korrigálta az adatot, eszerint helyesbítjük mi is ezúton az aznapi adatot" - írták. Május 8-án, pénteken 1132 kórházban ápolt betegről adott számot a honlap, a javított adat 891.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.