Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Március 07. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten a megyében ötvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Az elmúlt héten a megyében ötvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A 9. héten történt

A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg.

Ruhanemű égett öt négyzetméteren egy második emeleti lakás kis szobájában hétfőn délelőtt Győrben, a Mester utcában. A tűzhöz riasztott győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek megkérték a lakókat, hogy ideiglenesen hagyják el otthonukat. A rajok ventilátor segítségével átszellőztették a füsttel telítődött lakást és lépcsőházat. Két embert további vizsgálatokra kórházba szállított a mentőszolgálat.

Tűz keletkezett kedden reggel egy családi házhoz épített melléképületben, Bősárkányban, a Petőfi utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy negyven négyzetméteres kazánházként használt épület. A tűz, a lakóház tetőszerkezetének mintegy harmadára is átterjedt. A lángokat a csornai és a lébényi hivatásos, valamint a bősárkányi önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház udvarán álló melléképület kedden délután Téten, a Széchenyi utcában. A tűz átterjedt a szomszédos telken álló, de a tűzzel érintett ingatlannal egybeépített melléképületre is, így a tűz körülbelül hetven-nyolcvan négyzetméternyi területet érintett. A lángokat több vízsugárral és kéziszerszámokkal a győri hivatásos és a helyi és a győrszemerei önkéntes tűzoltók oltották el, a tűz a lakóházra nem terjedt át. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és farakások égtek szerda délután Győr külterületén a Győrújbaráti út közelében, mintegy másfél hektáron. A város hivatásos tűzoltói több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Száraz fű égett Öttevényen a Táncsics Mihály utcában csütörtökön délután. A mintegy kétezer négyzetméteren égő lángokat a lébényi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók oltották el.

Összeütközött két személyautó szombaton délután az M1-es autópálya 172-es kilométerénél, Hegyeshalom közelében, az országhatár felé vezető oldalon. A balesethez riasztott mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Tűz keletkezett egy társasházi lakás erkélyén Győrben, az Örkény István utcában vasárnap délelőtt. A hetedik emeleti lakás erkélye mintegy két négyzetméteren égett. A lakásra és a szomszédos otthonokra nem terjedtek át a lángok, amelyeket eloltottak a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók. A tűz miatt húsz ember ideiglenesen elhagyta az épületet.

Kigyulladt egy családi ház Börcsön, a Petőfi Sándor utcában vasárnap kora délután. A mintegy százötven négyzetméter alapterületű épület tüzét a győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett, a helyi, az abdai és az öttevényi önkéntes tűzoltók közösen, hat vízsugárral oltották el. Az egységek megbontották a ház tetőszerkezetét is. A tűzeset során két ember megsérült, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. A ház lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz költöztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 05. 13:00, vasárnap | Helyi

Nyári napközi Kapuváron

Jelentkezni a művelődési központban lehet.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.