Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 19. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a megyében a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a megyében a hivatásos tűzoltó egységek

A 37. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenöt ember sérült meg, egy pedig életét vesztette.

Kisteherautó, kamion és egy személyautó ütközött hétfő délután az M1-es autópálya 123-as kilométerénél, Győr térségében. A kamion huszonöt tonna búzát szállított, amelyből körülbelül hét mázsa kiszóródott az úttestre. A kisteherautó rakománya műanyag alkatrészek voltak. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót és a kisteher-gépjárművet, valamint feltakarították az kiszóródott gabonát. A járművekben összesen hatan utaztak, egy ember könnyű sérülést szenvedett, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Budapest felé haladó nyerges kamion átszakította a középső szalagkorlátot, majd a határ felé vezető oldalon egy kisteherautóval és egy személyautóval ütközött kedd délután az M1-es autópálya 130-as kilométerénél, Győr térségében. A győri és a lébényi hivatásos, valamint a börcsi önkéntes tűzoltók áramtalanították az egyik járművet és felitatták a kisteherautóból kifolyt hűtővizet. A balesetben hárman könnyű, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés ideje alatt a sztráda mindkét oldalán egy-egy sávon haladt a forgalom.

Személyautó motortere égett szerda délelőtt Győrben, a Dunakapu téri mélygarázs mínusz második szintjén. A város hivatásos tűzoltói fali vízsugárral oltották el a lángokat, majd kitolták a járművet a garázsból. A parkoló érintett szintje füsttel telítődött, amelyet beépített füsteltávolító ventillátorral kiszellőztettek az egységek. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó érintőleges ütközött, majd az egyik árokba csapódott csütörtök kora este Hidegségben, a Petőfi utcában. Az árokban lévő autó akkumulátora kiszakadt az ütközés következtében, ezért a jármű áramtalanítására nem volt szükség. A soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt a társszervek kiérkezéséig. A járművekben összesen hárman utaztak, senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a rendőrségi helyszínelés ideje alatt.

Négyszintes, panzióként működő épület negyedik emeletén tetőablak égett péntek hajnalban Sopronban, a Panoráma úton. A soproni, a sopronkövesdi és a kapuvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tető több helyen füstölt, ezért az egységek hőkamerával átvizsgálták és megbontották a tetőszerkezetet további izzó részek után kutatva. Az épületet kilencen hagyták el, ők mintegy két óra múlva visszatérhettek a szobákba. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött péntek délután Győrben, a Királyszéki úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, valamint felitatták a kifolyt hűtőfolyadékot és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Személyautó egy családi ház kerítésének ütközött vasárnap délután Mosonmagyaróváron, a Hanság utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentősök ellátták a helyszínen. Az ütközés következtében a kerítésben kár keletkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás