Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2023. December 05. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igaatóság

Az elmúlt héten hetven eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltók

Az elmúlt héten hetven eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltók

A 48. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg.

Mintegy huszonöt négyzetméteres hétvégi ház belseje égett hétfőn a kora esti órákban, Győrben, a Vágány utcában. A lángokat a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tűz nem terjedt át az épületen kívülre és a tetőszerkezetre sem. A tűzoltó egységek kimentettek egy kutyát az égő házból, akinek nem esett baja. A ház lakhatatlanná vált, ezért a tulajdonos rokonokhoz költözött. Az eset során nem sérült meg senki.

Berendezési tárgyak égtek egy hét apartmanból álló panzió tetőtéri lakrészének egyik szobájában kedden kora délután, Sopronban, a Baross úton. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létrán keresztül eloltották a tüzet, majd bontóbaltával megbontották a szoba gipszkarton falát további izzó részek után kutatva. Az épületet tíz ember elhagyta mire az egységek kiérkeztek, nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szerda délután Győrben, a Tibormajori úton. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és az olajszennyeződés felitatásával közreműködtek az úttest letisztításában. A balesetben egy ember sérült meg, őt a mentők kórházba szállították.

Árokba hajtott és egy fát is kidöntött egy személyautó csütörtök délután a Dunaszeg és Ásványráró közötti 1401-es számú főút 12-es kilométerénél. Az önállóan beavatkozó ásványrárói önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járművet és feldarabolták a kidőlt fát. A műszaki mentésben a lébényi hivatásos tűzoltók is részt vettek. Az autóban csak a gépjárművezető utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Összeütközött két személyautó péntek reggel Hegyeshalomban, a Fő utcában. Az egyik gépkocsiba egy ember beszorult, őt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a jármű roncsai közül és átadták a mentőknek. A tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, majd közreműködtek az úttest megtisztításában.

Szaunában keletkezett tűz szombat délután Ásványrárón, az Óvoda utcában. A tulajdonos begyújtás után észlelte, hogy füst áramlik ki a szaunából, így azonnal megkezdte a tűzoltást. Mire a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók kiérkeztek lánggal égés már nem volt, azonban a mennyezeten még beizzásokat tapasztaltak, amelyet egy vízsugárral visszahűtöttek. A tűzoltók ezután megbontották a födémet és hőkamerával átvizsgálták a területet. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres, családi házzal egybe épített kazánház vasárnap délelőtt, Darnózselin, a Fő utcában. A tűz kismértékben átterjedt a családi ház födémszerkezetére, azonban a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli, valamint a hédervári önkéntes tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzoltó egységek ezután megbontották a ház cserépfedését, további izzó részek után kutatva. A házban hárman voltak a tűz keletkezésekor, szerencsére mindenki időben kimenekült az épületből, nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 16:00, péntek | Helyi

Éves programegyeztető megbeszélés Mihályiban

Intézményeket, civileket hívnak.

2024. Március 01. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Március 01. 09:00, péntek | Helyi

Új bank automata Veszkényben

Tájékoztató

2024. Február 29. 16:00, csütörtök | Helyi

Március 1-től új tarifarendszer lép életbe a helyközi tömegközlekedésben

A bérleteknek 2024. március elsejétől elérhető lesz immár a napijegy változata is.