Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 25. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a megye tűzoltói

Az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a megye tűzoltói

A 25. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárman sérültek meg.

Parkoló járművek közé hajtott egy autó hétfő reggel Győrben, a Szabadi utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, melynek vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Árokba borult egy úthenger hétfő délelőtt az M1-es autópálya 171-es kilométerszelvényénél, a Miklóshalmi bekötőút közelében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a munkagépet és segítettek a mentőknek a sérült gépkezelő mozgatásában, akit mentőhelikopter szállított el a baleset helyszínéről.

Kettéhasadt és az útra dőlt egy akácfa szerda hajnalban Rábacsanakon, a Vasút utcában. A csornai hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai feldarabolták a fát és letisztították az úttestet. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés sem történt az eset során.

Két személyautó karambolozott csütörtök este a 82-es főút 48. kilométerénél, Bakonypéterd közelében. Az ütközéstől az egyik gépkocsi az árokba borult, a másik keresztben állt meg az úttesten. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket és közreműködtek a terület biztosításában, a helyszín megvilágításában. Az autókban csak a járművezetők utaztak, őket könnyű sérüléseik miatt kórházba szállították a mentők.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő péntek délután Sopronban, egy Bécsi úti társasházi lakásban, ahol egy nyílt égésterű gázkészülék üzemelt. A város hivatásos tűzoltói méréseikkel kimutatták a szén-monoxid jelenlétét, azonban a gázszolgáltató szakembere már nem tudott szén-monoxid-értéket mérni, feltehetően a külső és belső hőmérséklet különbsége miatt légdugó alakult ki a kéményben, amely eddigre megszűnt. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy kamion, egy személyautó és egy furgon ütközött szombat reggel a 84-es főúton, Kópháza közelében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A személyautóban négyen, a másik két járműben csak a sofőrök utaztak, nem sérültek meg.

Kigyulladt egy egyszintes lakóház tetőszerkezete vasárnap kora este Mosonudvaron, a Haladás utcában. A tűz a ház tetőterében, a gázkémény mellett keletkezett, amikor a tulajdonos gázégővel megpróbálta visszamelegíteni a fellazult zsindelyeket. Mire a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók kiérkeztek a tulajdonos eloltotta a lángokat. Az egységek egy négyzetméteren megbontották a tetőszerkezetet további izzó részek után kutatva, majd kiszellőztették az épületet. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 16:00, csütörtök | Helyi

Gypsy jazz a Zenepavilonban

Canarro és Burján Orsolya

2024. Július 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Július 18. 09:00, csütörtök | Helyi

Bababörze lesz szombaton Csornán

Játékok, gyerek és felnőtt ruhák

2024. Július 17. 16:00, szerda | Helyi

Állásajánlat Csornán

Jelentkezzen!