Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2023. Február 27. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 8. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete hétfőn délelőtt Nagyszentjánoson, az Arany János utcában. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek megbontották a tetőt további izzó részek után kutatva. A ház áramellátás nélkül maradt, ezért a két lakó rokonokhoz költözött. Az eset során nem sérült meg senki.

Három személyautó ütközött hétfőn délután a 84. számú főúton Sopron és Kópháza között. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a rendőrségnek segítettek a forgalom irányításában, valamint megszüntették a forgalmi akadályt. Az autókban csak a sofőrök utaztak, ők nem sérültek meg.

Egy személyautó egy autószállító által vontatott trélerrel ütközött az M1-es autópálya 126. kilométerszelvényében, Győr térségében, a határ felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A balesetben egy ember könnyű, egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Három személyautó ütközött szerda délután a 84. számú főút 105. kilométerszelvényében Sopronkövesd és Pereszteg között. A baleset következtében az egyik jármű fejtetőn állt meg. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik gépkocsit, majd a rendőrségi helyszínelés után a fejtetőre borult autót is áramtalanították. Mindegyik járműben egy-egy ember utazott, ők nem sérültek meg. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom.

Egy személyautó és egy rakomány nélküli kisteherautó ütközött csütörtök délután a 82. számú főút 47. kilométerénél, Bakonypéterd térségében. A győri és a kisbéri hivatásos, valamint a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót és megszüntették a forgalmi akadályt. Mindkét járműben egy-egy ember utazott. A mentőszolgálat munkatársai egyiküket súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Egy személyautó a szántóföldre hajtott, majd az oldalán állt meg szombat délután a 832. számú főúton, Lázi közelében. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel a mentők kórházba szállították.

Családi ház udvarán lévő garázs és tűzifa tárolására használt melléképület égett teljes terjedelmében, szombat hajnalban, Győrben, az Irinyi János utcában. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűz átterjedt a szomszéd telken lévő garázsra is, amelyben egy tizenegy és fél kilogrammos propánbutángáz-palack felrobbant még a tűzoltók kiérkezése előtt. A házat két ember elhagyta, ők nem sérültek meg.

Családi ház mellé épített, tizenöt négyzetméteres nyári konyha égett teljes terjedelmében, és kigyulladt a mellette lévő, hatvan négyzetméteres melléképület tetőszerkezete is vasárnap délután Kimlén, a Pacsirta utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos, valamint a kimlei és a darnózseli önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek a melléképületben három felrobbant propánbutángáz-palackot találtak. A tűz a családi házra nem terjedt át, így az lakható maradt. A tűzeset során nem sérült meg senki.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 10:00, vasárnap | Helyi

Elindult a gyepek titkai fotópályázat

Az idei fotópályázat célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat.

2023. Május 27. 17:00, szombat | Helyi

Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban

10+1 szakértői tipp a biztonságért

2023. Május 27. 10:00, szombat | Helyi

Hiába lesznek olcsóbbak az új lakáshitelek, meglepetés jöhet a kamatstop után

Sok adós hiteltörlesztője akár meg is duplázódhat ideiglenesen.