Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Április 08. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a megyében a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a megyében a hivatásos tűzoltó egységek

A 14. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Felborult egy személyautó hétfő délután az M85-ös autóút 20-as kilométerszelvényében, Csorna térségében, a Szombathely felé vezető oldalon. A csornai hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították az autót, majd áramtalanították azt. A járműben hárman utaztak, őket könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentősök.

Kamionba hajtott hátulról egy furgon kedd reggel az M1-es autópálya 159-es kilométerszelvényében Mosonmagyaróvár térségében, a főváros felé vezető oldalon. A furgon sofőrje beszorult a roncsok közé, ezért őt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálatnak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom a leállósávon és a súlymérő állomáson keresztül folyamatosan haladt.

Két teherautó és három személyautó ütközött szerda délelőtt az M1-es autópálya 157-es kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

A feltorlódott sorban, mintegy egy kilométerre az előző balesettől, a 156-os kilométernél nyerges kamionba hajtott hátulról egy kisteherautó, amelynek utasa beszorult a roncsok közé, ezért őt a lébényi hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Kamionba hajtott hátulról egy kisteherautó szerda délután az M1-es autópálya 127-es kilométerszelvényében, Győr térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A kisteherautó sofőrje beszorult a roncsok közé, őt a győri hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik helikopterrel szállították kórházba.

Összehordott szemét égett egy elhagyatott, romos házban és annak pincéjében csütörtök délelőtt Győrben, a Kossuth Lajos utca és a Beér köz sarkán. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Erdős terület aljnövényzete égett, mintegy háromszáz négyzetméteren csütörtök este Kapuváron, az Újhíd utca végénél. A kapuvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Kisbusz és motorkerékpár ütközött péntek delután Sopronban, a Lachner Kristóf utcában. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt és ellátták a motorost a mentőszolgálat kiérkezéséig, akik ezután könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Középső szalagkorlátnak csapódott egy földet szállító kamion szombat délután, az M1-es autópálya 122-es kilométerénél, Győrnél, az országhatár felé vezető oldalon. A kamion rakománya mintegy ötven méter hosszan szétszóródott a sztráda mindkét oldalán, ezért csak a leállósávokon haladt a forgalom mindkét irányba. A győri hivatásos tűzoltók feldarabolták a sérült szalagkorlátot, hogy a kamionmentő hozzáférjen a balesetet szenvedett járműhöz. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött vasárnap este az M86-os autóút 128-as kilométerénél, Beled térségében, a Győr felé vezető oldalon. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították az egyik autót, megszüntették a forgalmi akadályt és megtisztították az úttestet. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

Petíció

2024. Május 19. 16:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Jánossomorja vasútvonalon

Felhívás

2024. Május 19. 13:00, vasárnap | Helyi

Ha szeretsz, miért nem szeretsz?

Irodalmi, pszichológiai est Csornán.

2024. Május 19. 09:00, vasárnap | Helyi

Madáretető készítő pályázat a A Szanyi Gólyafesztiválra

Június 15-én lesz az idei Szanyi Gólyafesztivál