Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten ötvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

Az elmúlt héten ötvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A tűzesetek és műszaki mentések során heten megsérültek.

Két személyautó ütközött a 84-es számú főúton hétfő este. Az önálló beavatkozásra jogosult nagycenki önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen négyen utaztak, közülük egy embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Két kisteherautó ütközött és az egyik felborult kedd délelőtt Győrben, a Régi Veszprémi úton. A győri hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították és kerekeire állították a felborult kisteherautót. Az egyik járművezetőt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A balesetben további két parkoló autó is érintett volt, melyekben nem tartózkodott senki.

Felborult egy személyautó Rábapordány és Bágyogszovát között szerda este. A csornai hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Menet közben gyulladt ki egy személyautó csütörtök reggel Mosonmagyaróváron, a Vilmosrév utcában. Az autóban utazó ember a járművet épségben elhagyta, sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A Vilmosrév utca érintett szakaszát a beavatkozás idejére lezárták.

Személyautó és motorkerékpár ütközött péntek délután Győrben, a Bakonyi úton a felüljárón. A baleset következtében a motorkerékpáros a rézsűn lezuhant, őt a bokros, lejtős területről a győri hivatásos tűzoltók hozták fel és adták át a mentőknek. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom egy sávon haladt.

Egy lakóépület gyulladt ki szombaton kora délután Győrben, az Üdülő utcában. A győri hivatásos tűzoltók helyszínre érkezéséig a környéken lakók megakadályozták a lángok elharapódzását, a tető és pala alá is bejutott tüzet végül a tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Vasárnap többször is szabadtéri tüzekhez vonultak Győr-Moson-Sopron megye tűzoltói. Délelőtt Halászi és Dunasziget között a bányató közelében égett több helyen a száraz fű és a nádas. A mosonmagyaróvári hivatásos és a halászi önkéntes tűzoltók oltották el a 600-800 négyzetméteren égő lángokat. Kora délután Győrben a Rozgonyi utca közelében a vasúti síneknél égett egy füves terület mintegy másfél hektáron. A tüzet a város hivatásos tűzoltói fékezték meg. Délután a lébényi hivatásos és a kunszigeti és öttevényi önkéntes tűzoltókat az 1-es főút lébényi lehajtójának közelébe riasztották, ahol az erdő aljnövényzete égett tíz négyzetméteren. Valamivel később Abda mellé a horgásztóhoz riasztották a győri hivatásos és a kunszigeti, börcsi és öttevényi önkéntes tűzoltókat, ahol mintegy egy hektáron lángolt a gaz és az avar. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!