Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 18. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tét Önkormányzat

Az elszegényedés, a leszakadás és a diszkrimináció elleni programot valósítottak meg Téten

Az elszegényedés, a leszakadás és a diszkrimináció elleni programot valósítottak meg Téten

A programot az Európai Unió támogatásából finanszírozták.

Tét Város Önkormányzata „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” című európai uniós támogatási konstrukció keretében 39.89 millió forint összeget nyert a szegregációval veszélyeztetett területeken élők későbbi integrációjának elősegítésére.

A projekt célja volt a városi szövetbe ágyazott leszakadó, leszakadással veszélyeztetett városrészekben és a településtesttől elkülönült telepeken élők tekintetében a szegénység, a társadalmi és a munkaerő-piaci hátrányok újratermelődésének megállítása, valamint a közösségi és egyéni szintű társadalmi integráció feltételeinek a megteremtése. Mivel a szociális városrehabilitációs célterületeken, különösen a nagyarányú alacsony státuszú népességgel rendelkező területeken magas a roma lakosság aránya, ezért a társadalmi befogadást célzó programok is a projekt részét képezték.

A programsorozatnak részét képezték a hátrányos megkülönböztetés, elkülönülés, diszkrimináció elleni akciók is. A téti önkormányzat olyan komplex attitűdformálást kívánt végrehajtani, amelynek keretében ezek az egyének az önálló jövedelemszerzésre való képességüket fejleszthették, az oktatásbeli elmaradásaikat pótolhatták.

A fentiek mellett a közbiztonság javítása is kiemelt célvolt, amelyet a Téti rendőrörs, polgárőrség működtetése és a velük való szoros együttműködés szolgált. Ez megteremtette a leszakadó területeken és azokon kívül is az általános közbiztonság érzését, növelte a közösségbe vetett bizalmat a társadalom minden szintjén.

A projekt három fő célterületre fókuszált, egyrészt a folyamatos szociális munka megteremtésére, másrészt törekvés a foglalkoztatás elősegítésére, harmadrészt pedig a bűnmegelőzést, a közbiztonság javítását elősegítő programok megvalósítására.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás