Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 12. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Az emberek egyre jobban bíznak az MSZP-ben

Az emberek egyre jobban bíznak az MSZP-ben

Esőben is gyűltek az aláírások a csornai piacon.

Szerdán Teleki László országgyűlési képviselő (MSZP) Csornán és Kapuváron járt. Délelőtt a csornai piacon, délután Kapuváron tartott utcafórumot, beszélgetett az emberekkel, és aláírásokat gyűjtöttek a népszavazási kezdeményezéseik érdekében. A képviselőt országos és rábaközi tapasztalatairól kérdeztük programja végén.

- Az MSZP országgyűlési képviselői intenzíven járják a vidéket, segítenek a helyieknek az aláírásgyűjtésben. Mik az országjárás során szerzett saját tapasztalatai, a mai napja a Rábaközben különbözött-e jelentősen a korábbiaktól?

- Örömmel fogadtam el a helyiek meghívását. Vártam már a csornai látogatást, hiszen országgyűlési képviselői irodát is működtetek Csornán és Kapuváron. Így kötelességemnek is éreztem, hogy eljöjjek segíteni, és a jövőben is számíthatnak rám. Lényegesen a helyi tapasztalataim nem különböztek az eddigiektől. Mindenhol azt hallom, hogy az embereknek elegük van. Miközben ők hónapról hónapra alig élnek, a kormány körüli haveri galeri óriási összegeket lop el a közös pénzünkből. 2010-ben nem tudtunk volna ilyen aláírásgyűjtést végigcsinálni. Az emberek részben a mi hibánkból elvesztették a hitüket bennünk. Az emberek ma nagyon elégedetlenek. Miközben azt látják, hogy a kormány csókosai ellopják a földeket, az európai támogatásokat, a vezetóik már akár 5 millió forintot is kereshetnek havonta, ők alig élnek meg, ha dolgoznak, ha nyugdíjasok, akkor 0,9% nyugdíjemeléssel alázzák meg őket. Újra nagyobb bizalommal fordulnak az MSZP felé. Látják, hogy mi értük küzdünk, a fizetésemelésért, az állami lopások meggátolása ellen. Mi pereltük ki a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak szerződéseit, így a fél ország már arról beszél, hogy szórtak szét 260 milliárdot Matolcsy hóbortjaira és unokatestvéreinek. Újra bennünk látják azt, aki legyőzheti a Fidesz-t.

- Miket mondanak az emberek a beszélgetések során?

- Azt várják tólünk, váltsuk le őket, állítsuk meg ezt az esztelenséget az egészségügyben, az oktatásban és a mértéktelen lopást. Türelmetlenek is, nem holnap szeretnék, hanem még ma. Ehhez azonban sok munka kell. Nem hallgathatom el, itt is elmondták az emberek, hogy félnek. Féltik a munkahelyüket, vagy gyerekük, unokájuk munkahelyét. Volt, aki azt mondta, hogy szívesen aláírná, de ezért nem meri. Mi pedig azt mondjuk, nem kell félni. Az Orbán rezsim csak az erőből ért. Lám milyen gyorsan visszavonták az internetadót tavaly, mikor fellázadt a nép. Most is egyből meghátráltak, mikor az MSZP-nek sikerült kierőszakolnia a vasárnapi boltzár elleni népszavazást. Egy demokráciában nem kell félni, egy demokráciában nem szabad félelmet kelteni. Mi is tapasztaljuk, hogy a Fidesz fenyegetőzik, ha más eszköze már nincs, de pont az emberekkel összefogva, népszavazással lehet meghátrálásra kényszeríteni őket.

- Jelezték, hogy megvan a 100 ezer aláírás, a kormány által kezdeményezett népszavazással együtt fogadja el a parlament az Önök kezdeményezéseit is.

- Itt is rá jellemző módon viselkedett a Fidesz. Kicsinyes politikai okokból inkább kidob az ablakon 6 milliárd forintot. Mi azt mondtuk, "egy napon, egy lapon" legyenek a népszavazások, így egy költséggel megtartható minden kérdésben.. A Fidesz ezt elutasította, a saját kérdésük kiírásáról már döntöttek, nekünk tovább kell gyűjteni. Ezért kell összeszednünk a 200 ezer aláírást, hogy lehessen valódi népszavazás lényeges kérdésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?