Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2019. Szeptember 13. 09:56, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az erdőtüzek megelőzésére hívták fel a figyelmet

Az erdőtüzek megelőzésére hívták fel a figyelmet

Szeptember 12-én már 11. alkalommal nyitotta meg kapuit Sopronban az innoLignum Sopron 2019 - Erdészeti és Faipari Kiállítás és Szakvásár

A Novomatic Arénában és környékén tartott rendezvényen a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is képviseltette magát. Az „ELŐZD MEG AZ ERDŐTÜZET!” és a „NE GYÚJTSA, GYŰJTSE!” kampányainak szimbólum mondatai helytállóak voltak a helyszínen, hiszen az erdészeti kiállításhoz és a fa felhasználásához szorosan kapcsolódik a tűzmegelőzés és a környezetvédelem kérdésköre. A tűzoltók ráirányították a résztvevők figyelmét az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésének fontosságára, a fűtés veszélyeire, a kémény és lakástüzek megelőzésére, valamint a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem kapcsolódási pontjaira. A megjelent látogatóknak szórólapokat osztogattak a fent nevezett témakörökben.

A tűzoltók a rendezvényen kiállították és bemutatták a Mercedes Unimog „erdőtüzes” gépjárművet is, amely speciális felépítményével és terepjáró képességével az erdőtüzek oltásában nagy segítséget nyújt az esetleges beavatkozások során.

A helyszínre látogatók a tűzoltók standjánál egy tesztet is kitölthettek, melyben felmérhették tudásukat, hogy mennyire vannak tisztában egy esetlegesen kialakuló káresemény esetén a teendőikkel. Például ismerik-e a tűzoltóság hívószámát, a tűzgyújtás szabályait az erdőben, szabadtéren, vagy mi a teendő szén-monoxid-szivárgás esetén. Akinek jól sikerült a teszt az választhatott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ajándéktárgyai közül.

A kiállításon résztvevők szép számmal nézelődtek a tűzoltók standjánál, így a rendezvényen sokak figyelmét sikerült ráirányítani a tűzesetek megelőzésére és környezetünk védelmére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 16:00, hétfő | Helyi

Ittas sofőröket fogtak a csornai és a győri rendőrök

Iszik, vagy vezet?

2020. Szeptember 28. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2020. Szeptember 28. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.

2020. Szeptember 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Papírgyűjtést szervez a csornai Széchenyi iskola

Tanulmányi versenyekre, szabadisős programokra gyűjtenek.