Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 13. 09:56, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az erdőtüzek megelőzésére hívták fel a figyelmet

Az erdőtüzek megelőzésére hívták fel a figyelmet

Szeptember 12-én már 11. alkalommal nyitotta meg kapuit Sopronban az innoLignum Sopron 2019 - Erdészeti és Faipari Kiállítás és Szakvásár

A Novomatic Arénában és környékén tartott rendezvényen a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is képviseltette magát. Az „ELŐZD MEG AZ ERDŐTÜZET!” és a „NE GYÚJTSA, GYŰJTSE!” kampányainak szimbólum mondatai helytállóak voltak a helyszínen, hiszen az erdészeti kiállításhoz és a fa felhasználásához szorosan kapcsolódik a tűzmegelőzés és a környezetvédelem kérdésköre. A tűzoltók ráirányították a résztvevők figyelmét az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésének fontosságára, a fűtés veszélyeire, a kémény és lakástüzek megelőzésére, valamint a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem kapcsolódási pontjaira. A megjelent látogatóknak szórólapokat osztogattak a fent nevezett témakörökben.

A tűzoltók a rendezvényen kiállították és bemutatták a Mercedes Unimog „erdőtüzes” gépjárművet is, amely speciális felépítményével és terepjáró képességével az erdőtüzek oltásában nagy segítséget nyújt az esetleges beavatkozások során.

A helyszínre látogatók a tűzoltók standjánál egy tesztet is kitölthettek, melyben felmérhették tudásukat, hogy mennyire vannak tisztában egy esetlegesen kialakuló káresemény esetén a teendőikkel. Például ismerik-e a tűzoltóság hívószámát, a tűzgyújtás szabályait az erdőben, szabadtéren, vagy mi a teendő szén-monoxid-szivárgás esetén. Akinek jól sikerült a teszt az választhatott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ajándéktárgyai közül.

A kiállításon résztvevők szép számmal nézelődtek a tűzoltók standjánál, így a rendezvényen sokak figyelmét sikerült ráirányítani a tűzesetek megelőzésére és környezetünk védelmére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.