Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az EU finanszíroz tíz magyar fejlesztésből kilencet

Az EU finanszíroz tíz magyar fejlesztésből kilencet

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szombaton, immár második alkalommal rendezi meg az európai uniós fejlesztések nyílt napját, amelyen országszerte több mint 60, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztést mutatnak be a közönségnek - mondta Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára pénteken.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) budapesti központjában tartott sajtótájékoztatón Csepreghy Nándor kiemelte: a 2007 és 2013 közötti fejlesztési periódusban Magyarországnak 8200 milliárd forintnyi fejlesztési forrás állt rendelkezésére, és az utóbbi években mintegy 14 ezer beruházás indult az uniós forrásoknak köszönhetően. Hozzátette: a fejlesztések nagyon is kézzelfoghatóak, és annak érdekében, hogy az emberek megismerhessék ezeket, már második alkalommal rendezik meg az uniós fejlesztések nyílt napját - 'séta a kulisszák' mögött jelszóval. Az európai uniós források nélkülözhetetlenek Magyarország fejlesztésében: az országban megvalósuló 10 fejlesztés közül 9-et az EU finanszíroz - hívta fel a figyelmet a helyettes államtitkár.

A több mint 60 helyszínen mutatják be a különböző fejlesztéseket, szombaton ingyenesen vagy kedvezményes belépőjegy megvásárlásával látogathatók.
Burány Béla, az OMSZ főigazgatója hangsúlyozta: az idén 65 éves mentőszolgálatnál jelenleg három nagyobb projekt van, amelyek összesen közel 15 milliárd forintból valósulnak meg. Ezek keretében fejlesztik többek között a sürgősségi ellátást és a mentésirányítási rendszert, valamint bővítik gépjárműparkjukat, melyek segítik a mentőszolgálat 21. századba való átlépését.

A projekt keretében 60 mentőállomást korszerűsítenek, 22 új mentőállomást építenek, bővül az oktatási és orvostechnikai eszközpark, és várhatóan 200 új mentőautót is beszereznek - derül ki az OMSZ közleményéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.