Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 28. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Az Európai Unió támogatásából fejlesztik Kapuváron a város infrastruktúráját

Az Európai Unió támogatásából fejlesztik Kapuváron a város infrastruktúráját

Élhető település, bővülő városi közszolgáltatások Kapuváron.

A Kapuvár Városi Önkormányzatnak és konzorciumi partnerének, a Rábaközi Művelődési Központ és Muzeális Kiállítóhelynek közös célja a városi kulturális és sport infrastruktúra bővítése, minőségfejlesztése, az élhető város imázs erősítése, a közterületi zöld infrastruktúra bővítése.

A projekt keretében az alábbi műszaki tartalmak valósulnak meg. Felújításra kerül az Öntésmajori Művelődési Ház, amelyben egy rekreációs szoba kialakítására és berendezésére is sor kerül. Az Ipartelepi úton a Wesselényi utca és Vasút sor közötti szakaszon kerékpárforgalmi létesítmény építésére kerül sor, amely a munkahelyek jobb, kényelmesebb elérhetőségét fogja segíteni. Ugyanitt a csapadékvíz elvezetése is megvalósul. A fejlesztés eredményeként csökken a belvízzel veszélyeztetett munkahelyek, lakások száma, biztonságosabb és egészségesebb lesz a lakókörnyezet. A projekt egyik eleme a belterületi zöld infrastruktúra fejlesztését célozza, amelynek eredményeként megújul a Felsőmező utcai játszótér, kiegészülve vízvételi lehetőség kialakításával, valamint árnyékolással.

A komplex fejlesztés a város teljes lakosságának életminőségéhez tud pozitívan hozzájárulni. A pályázati források felhasználásával élhetőbbé válik a település, erősödik a településimázs, az itt élők és dolgozók identitása, közérzete, a város megtartó ereje pedig új elemekkel bővül. A projektben kitűzött célok, a felvállalt tevékenységek összhangban vannak Kapuvár Városi Önkormányzat azon törekvésével, hogy a település egész területén biztosított legyen a polgárok egyenlő hozzáférése különböző közszolgáltatásokhoz, ideértve a rekreációs és szabadidős tevékenységeket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.