Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 13. 10:40, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Az idén nem lesz Csornán adventi gyertyagyújtás és vásár

Az idén nem lesz Csornán adventi gyertyagyújtás és vásár

A polgármester szerint nem volt kellő érdeklődés.

Lassan ez az év is eltelik. Már csak pár hét van hátra 2013-ból, közeledik a karácsony, az adventi készülődés ideje viszont szinte már karnyújtásnyira van. Az elmúlt években egyre több településen vált szokássá a közös készülődés, az adventi gyertyák jelképes meggyújtása a településeken. Így volt ez Csornán is, Az önkormányzat épületében karácsonyi vásárt rendeztek, a téren az adventi vasárnap délutánokon műsort láthattak, és közös gyertyagyújtáson vehettek részt a megjelentek.

A napokban többen is panaszkodtak, hogy tudomásuk szerint Csornán az idén nem lesz vásár, és a megszokott adventi gyertyagyújtások is elmaradnak. A legilletékesebbet, Dr Turi György polgármestert hívtuk fel telefonon kérdéseinkkel.

- Polgármester úr, többen is jelezték nekünk, hogy az idén elmarad a korábbi években megszokott adventi vásár és a gyertyagyújtás. Igaz-e a hír, és ha igen, miért?

- A hír részben igaz. Idén valóban nem lesz vásár, mert a kormányhivatal birtokba vette az a helyiséget, amelyben korábban az adventi vásárt szoktuk tartani. A műsoros gyertyagyújtások is elmaradnak, kivéve az utolsó vasárnapot, amikor egy nagyobb műsorral készülünk, és egy vasárnap délutáni adventi vásárral. Azt tapasztaltuk a korábbi években, hogy a lakosság mintha elvesztette volna az érdeklődését az adventi rendezvények iránt, egyre kevesebben jöttek el. Úgy gondoltuk, változtatnunk kellene.

- A változtatás azt jelenti, hogy akkor meg sem tartják?

- Nem azt jelenti, csak azt, hoigy nem szervezünk minden vasárnapra műsort és gyertyagyújtást, hanem az utolsó vasárnap lesz egy nagyobb rendezvény. Mivel ma már az iskolák nem önkormányzati, hanem állami fenntartásban vannak, ezért velük is nehezebb egyeztetni, műsort kérni tőlük.

Képgalériánk a tavalyi adventi műsoron készült.

Címkék: advent, csorna

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.