Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2012. Május 09. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Az Invitel inkább a percalapú telefonadót támogatja

Az Invitel inkább a percalapú telefonadót támogatja

Olyan adó, amely mindenkinek az érdekeit azonos mértékben figyelembe veszi, nem létezik.

Az Invitel úgy látja, hogy az új adó bevezetése kapcsán különösen nagy hangsúlyt kell helyezni arra, hogy olyan döntés szülessen, amely messzemenőkig szem előtt tartja a hátrányos helyzetű előfizetők érdekeit. Közülük sokak számára a vezetékes telefon jelenti az egyetlen kapcsolattartási lehetőséget a külvilággal, ez a telefonálás egyetlen fenntartható formája. A szociálisan rászoruló családok vagy egyedülálló idősebb emberek sok esetben kizárólag a saját elérhetőségük érdekében fizetnek elő telefonszolgáltatásra.

Mindezek alapján az Invitel álláspontja továbbra is az, hogy a felmerült lehetőségek közül – ha már mindenképpen bevezetésre kerül ez az adótípus – a percalapú adóztatás a leginkább elfogadható, mivel az arányos közteherviselés elvét követi. A cég szerint ellenkező esetben ez a rászoruló ügyfélkör még a vezetékes telefon előfizetését is felmondani kényszerülne és így végleg elérhetőség nélkül maradhatna.

Minden jel arra utal, hogy az új adót néhány hónapon belül bevezetik. Az Invitel közleményében azt írja: nem tehet mást, minthogy továbbra is maximálisan szem előtt tartja és képviseli az előfizetők érdekeit az egyeztetéseken, elsősorban az arányos közteherviselés elvének szellemében. Ezért a vállalat, továbbra is nyitott a tárgyalásokra és a további részletek tisztázására a pénzügyi kormányzattal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős