Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 10. 10:09, vasárnap | PR
Forrás: 24/7

Az iskolakezdés nélkülözhetetlen kellékei

Az iskolakezdés nélkülözhetetlen kellékei

Tanácsok a szülőknek.

Az iskolakezdés izgalmas időszak, amikor a zökkenőmentes évkezdéshez meglehetősen sok előkészületre van szükség. Ehhez nem csak a szervezés, tervezés elhagyhatatlan, hanem bizonyos kellékek és bútorok beszerezése is. Egy forgószék önmagában kevés, ahogy az uzsonnásdoboz és énekfüzet sem elég a boldogsághoz. Egy jól összeállított lista sokat segíthet ilyenkor.

Mire van és mire nincs igazán szükség?

A felszerelés

Az iskolakezdés egyik elengedhetetlen kelléke az iskolatáska. Rutintalan szülőként nem nehéz elveszni a különféle formák, színek kavalkádjában, éppen ezért érdemes a következőkre fókuszálni. Milyen magas a kisiskolás, akié a táska lesz, mekkora a táska, illetve milyen nehéz (lesz) az. Az olyan praktikus kérdések, hogy mennyi zseb, cipzár van rajta, csak azután következzenek, hogy a kényelemről megbizonyosodtunk. Az írószerek beszerzése a gyerekek egyik kedvenc része, de szülőként a tollak, ceruzák, radírok és egyéb kiegészítők tarka világa kevésbé vonzó. Ezeknél érdemes határokat szabni, hiszen nem lesz szükség a harmadik hegyezőre, vagy a sokadik pomponos tollra.

A tanulósarok

Különösen fontos, hogy a gyerekeknek legyen egy kényelmes és jól felszerelt tanulósarok is berendezve otthon. Ez egy olyan hely, ahol fókuszálhatnak a tanulásra. Gondoskodjunk a megfelelő világításról, rendszerezőkről, tárolókról, de természetesen ne feledkezzünk meg a jó kialakítású forgószék, asztal beszerzéséről sem. Évkezdéskor, különösen az iskolakezdéskor nagyon könnyű túlzásokba esni a vásárláskor. Amennyiben már nagyobb gyerekről van szó, akinek számítástechnikai eszközöket is be kell szerezni, ne feledkezzünk meg arról a szabályról, hogy csak azokat a dolgokat vegyük meg, amik elősegítik a nyugodt hangulatot és felkészülést, hozzájárulnak a diák tanulmányaihoz és az örömteli tanuláshoz.

Írásunk a Családi világ és a Hatnet szerkesztőségének segítségével készült.

Címkék: forgószék, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből