Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 11. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Beled Város Önkormányzata

Az óév utolsó önkormányzati döntései Beledben

Az óév utolsó önkormányzati döntései Beledben

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. decemberi testületi ülésének rendeletei és határozatai

Első napirendi pont keretében tárgyalta a képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérleti díjainak felülvizsgálatát. A lakások bérleti díját az inflációt figyelembe véve emelte meg, a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjait ugyanakkor változatlanul hagyta, segítve ezzel a vállalkozások terheinek csökkentését.

Második napirendi pontban szerepelt a 2013. évi hulladékszállítási díjak meghatározása, amelynek tárgyalását a képviselő-testület elhalasztotta, mivel úgy ítélte meg, hogy a rendelet megalkotása előtt a Magyar Energia Hivatal jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy a tervezett díjemelésről dönteni tudjon.

Harmadik napirendi pontban Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról döntött a testület, nevezetesen létrehozta beledi székhellyel a Beledi Közös Önkormányzati Hivatalt, amelyhez tartozó települések: Dénesfa, Edve, Rábakecöl, Répceszemere és Vásárosfalu. A hivatal várható állami költségvetésben lefinanszírozott létszáma 18 fő, amely a jelenlegi létszámhoz viszonyítva 5 fős növekedést jelent. A hivatal fenntartására vonatkozó megállapodás melléklete az ügyfélfogadási rendet tartalmazza a településeken, amelyet a közös hivatalt alkotó önkormányzatok polgármestereinek igénye alapján állítottunk össze.

Negyedik napirendi pontként az iskolás és óvodás gyermekek étkeztetésének finanszírozására vonatkozó megállapodást fogadta el a testület, amely rögzíti, hogy a rezsiköltségeket az adott települések fizetik saját gyermekeik után.
Ezt követően az egyes tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról szóló önkormányzati rendeletét helyezte hatályon kívül a testület, mivel az Alkotmánybíróság alkotmánysértőnek tartotta ezen rendeletek megalkotását az önkormányzatok részéről „Magyarország helyi önkormányzatairól” szóló törvény jogszabálysértő felhatalmazása miatt.

Döntést igénylő ügyek között először a Kapuvár-Beledi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének megszüntetéséhez kapcsolódó határozatokat fogadta el a testület.
Második döntést igénylő ügyként az Evangélikus Egyházközség részére, a beledi köztemető hangosító berendezéseinek megvásárlásához – az adományokon kívüli rész finanszírozásához – adott egyszeri jelleggel 44.355 Ft vissza nem térítendő támogatást.
Ezt követően a helyi házi- és gyermekorvosi ellátást működtető Ambuláns Egészségügyi Bt. kérésére a veszélyes hulladék elszállítására a Septox Kft-vel kötött megállapodásban foglalt díj 50%-át vállalta át a testület a védőnői szolgálat önkormányzati feladataira tekintettel.
Negyedik döntést igénylő ügyként a Bartók Béla utca vízelvezetésére benyújtott árajánlatokról döntött a testület. Nevezetesen a Bartók Béla és a Rákóczi Ferenc utca közötti szakasz csapadékvíz elvezetési munkáinak elvégzésével – a benyújtott árajánlat alapján Vargáné Pálfi Éva helyi egyéni vállalkozót bízta meg.

Végül a Napközi-otthonos Konyha nyersanyagnormájának emeléséről döntött a testület az élelmiszerek elmúlt évi áremelését figyelembe véve, illetőleg rendeletet alkotott a térítési díjak módosításáról. Ennek értelmében 2013. január 1-től az alábbi étkezési térítési díjakat kell fizetni:
- óvodai gyermekek esetén háromszori étkezésnél 270 Ft,
- alsó tagozatos általános iskolai tanulók esetén
háromszori étkezésnél 320 Ft,
csak ebéd esetén 198 Ft,
- felső tagozatos általános iskolai tanulók esetén
háromszori étkezésnél 340 Ft,
csak ebéd esetén 213 Ft,
- felnőtt ebéd esetében 550 Ft.

Címkék: önkormányzat, beled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!