Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 12. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kóny Község Önkormányzat

Az önkormányzat köszöntötte az időseket Kónyban

Az önkormányzat köszöntötte az időseket Kónyban

Idősek világnapi ünnepséget tartottak a sportcsarnokban.

Kóny Község önkormányzata idén is megtartotta immár évek óta hagyományos idősek napi rendezvényét, ahol a község hatvan év feletti lakosait köszöntik. A rendezvény Aller Imre polgármester köszöntőjével indult, aki hangsúlyozta, mennyire fontos az idősek tisztelete és megbecsülése.

A beszédet követően a helyi Piros Rózsa Nyugdíjasklub kórusa lépett fel, akik kónyi nótacsokorral szórakozatták kortársaikat. Ezután került sor a falu legidősebb lakosainak köszöntésére. Az ajándékok mellett nagy tapsot és szeretet kapott az 1919-ben született Bojnár Sándor és az 1915-ös születésű Kovács Sándorné. A műsor Dr. Boros István szavalatával folytatódott, aki József Attila A Dunánál című költeményével köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően szórakoztató programok vették kezdetüket. Elsőként Takács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház magánénekese lépett színpadra, és népszerű slágerekkel szórakoztatta a közönséget, majd pedig a Baráti Dal-Szín-Ház társulata nyűgözte le az ünnepelteket, akik operettműsorukkal osztatlan sikert arattak. A közönség állva tapsolta meg a produkciót, és többször is visszahívta a művészeket.

Az időseket ezután az önkormányzat látta vendégül vacsorára, majd pedig Horváth Dénes dallamaira mulathattak. A rendezvény idén is nagy sikert aratott, és természetesen a hagyomány jövőre is folytatódik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.