Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 09. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

November 7-ig pályázható a Bursa Hungarica ösztöndíj

November 7-ig pályázható a Bursa Hungarica ösztöndíj

Érdeklődj településeden, hogy az önkormányzat csatlakozott-e a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerhez!

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer jogszabályi hátteréül a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet szolgál.

Az „A” típusú ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
Az ösztöndíjra pályázhatnak a 2014 szeptemberében felsőoktatási tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2015 őszén már nem áll fenn, úgy a 2015/2016. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.
Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be azok a hallgatók is, akiknek a hallgatói jogviszonya a felsőoktatási intézményben a pályázás időpontjában szünetel. Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy a 2014/2015. tanév második félévére a beiratkozott hallgató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen .

A „B” típusú ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2014/2015. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek; és a 2015/2016. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretébenteljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A települési önkormányzatoknak minden évben el kell dönteniük, hogy csatlakoznak-e ehhez az ösztöndíjrendszerhez, ezáltal segítve a településen élő rászoruló tehetséges fiatalokat. Csak az a fiatal kaphat támogatást, akinek a települése csatlakozott. Az elmúlt hetekben és a következő napokban hozzák meg azokat az önkormányzati döntéseket, amellyel megnyitják az utat a támogatáshoz. A helyi önkormányzat által adott támogatást növeli a megyei önkormányzat és a felsőoktatási intézmény által adott támogatás. Pályázni csak az tud, akinek a települése csatlakozott. Helyi csatlakozás nélkül a megyei és az intézményi támogatás sem vehető igénybe. Érdeklődjetek a helyi önkormányzatnál! A pályázatok beadási határideje 2014 november 7.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.