Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 04. 10:58, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Meleg marad, de vasárnap már több helyen lehet zápor, zivatar - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.

A heves zivatarok veszélye miatt három északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: egy közeledő frontrendszer hatására labilisabbá válik a légkör az ország felett. A déli óráktól már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Ezzel együtt marad a meleg: a hőmérséklet csúcsértéke a legtöbb helyen eléri, sőt meg is haladja a 30 Celsius-fokot.

A meteorológiai szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható - akár viharos széllel, jégesővel kísért - heves zivatarok miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú a figyelmeztetés. Ezekben a megyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni