Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 03. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Noha a rezidensszövetség múlt héten átmenetileg felfüggesztette felmondóleveles akcióját, érvényben maradt a Magyar Orvosok Szövetségének megmozdulása.

Azoknak a nyilatkozatoknak a gyűjtése, melyek szerint az orvosok nem vállalnak önként túlmunkát – írja a Magyar Hírlap.

A szövetség korábban azért indította akcióját, mert a jogszabály értelmében az ügyeleti idő egy része beszámítható a heti munkaidőbe. A létszámhiány miatt azonban a kórházak változatlanul kénytelenek önként vállalt túlmunkát kérni az orvosoktól, mert másként nem tudják biztosítani az ügyeletet sem – és erre mondanak nemet a csatlakozók.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke megerősítette, már több mint kétezren – elsősorban kórházi, de háziorvosok is – csatlakoztak, s míg egyes területeken csak szórványosan, addig másutt teljes osztályok, munkacsoportok döntöttek így. A nyilatkozatokat a szervezet még nem szortírozta ellátási területek és szakmák vagy intézmények alapján, de Bélteczki tudomása szerint a kép igen heterogén. Közölte, szándékosan nem készítettek összesítést, mert „számháború” helyett tárgyalni szeretnének a kormányzattal. A konzultációra csütörtökön kerül sor, és azon részt vesznek majd a rezidensek is. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt héten a szakorvosjelöltek által megfontolandónak nevezett bérfejlesztési ajánlatot tett. A részleteket azonban egyelőre homály fedi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: orvosok, rezidens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország