Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 30. 12:32, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Az útdíj az egész megyének fáj

Az útdíj az egész megyének fáj

Félpályás útlezárással tiltakoztak az elkerülők útdíjasítása ellen.

A Magyar Szocialista Párt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete félpályás útlezárással tiltakozott a január elsején bevezetett útdíjak ellen. A kormány javaslatára útdíjat vetettek ki az eddig ingyenesen használható városi elkerülő autpálya szakaszokra.

Az 1. számú főút Győrbe bevezető szakaszán ma délelőtt 20 személyautó sorakozott fel, lezárva a fél útpályát. A várakozó autósok közül egyetértésük jeleként sokan dudáltak, integettek az esőben álló demonstrálóknak, de volt, aki ökölrázással fejezte ki nemtetszését..

Kránitz László, a párt megyei elnöke tájékoztatta a sajtót a helyszínen.
- Az új szabályozás értelmében fizetőssé vált a Győr városát érintő útszakaszok közül az M1 autópálya Győrt elkerülő (M19 autóút és 85. sz. főút közötti) szakasza és az M19 autóút M1 autópálya és 1. sz. főút közötti szakasza, valamint a mosonmagyaróvári elkerülő útszakaszok is. Ez az útdíj azonban nem más, mint a korrupt Orbán-kormány öncélú, dupla pénzbehajtása. Hiszen az autósok eddig is fizettek: a benzin árába épített adóval. Álságos a megyematrica-rendszer is, mivel ez is azt jelenti, hogy ami eddig ingyenes volt, azért most fizetni kell!

Az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei politikusai tiltakoznak az új útdíjfizetési rendszer ellen, egyben felszólítjuk az összes fideszes politikust, így Borkai Zsoltot, Győr polgármesterét, dr. Árvay Istvánt, Mosonmagyaróvár polgármesterét, Széles Sándort, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottját, valamint Németh Zoltánt, a megyei közgyűlés elnökét, hogy határozottan lépjenek fel a kormány pénzbehajtása ellen! Amennyiben nem tesznek semmit, vagy ha egyszerűen csak keresztülnéznek rajtuk a kormányban, az azt jelenti, hogy alkalmatlanok arra, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei lakosok érdekeit képviseljék!

- Az útdíj nem csak a győriek problémája. Azok a vidékiek, akik eddig ingyenes elkerülőn közelítették meg a győri ipari parkban lévő munkahelyüket vagy a bevásárló központokat, már ők is fizetnek. Győr közlekedése pedig zsúfoltabb, egészségtelenebb, balesetveszélyesebb lett. Szolidárisak vagyunk a győriekkel, de önmagunkért is demonstrálunk, a megye minden lakójáért. Azért jöttek ide nem csak győriek, hanem a megye több városából is.

Címkék: útdíj, útlezárás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!