Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 10. 17:03, szerda | Belföld
Forrás: mti

Az üzemanyagárak alakították az elmúlt hónapok változó inflációját

Az üzemanyagárak alakították az elmúlt hónapok változó inflációját

Az üzemanyagárak alakították leginkább az elmúlt hónapokban a fogyasztói árindexet - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője szerdán az M1-en.

Várhegyi Judit kifejtette, hogy a tavaszi hónapokban az infláció 3 százalékról 3,9 százalékra emelkedett, majd júniusban 3,4 százalékra mérséklődött; az infláció változása lekövette az üzemanyagárak változását.

Mint mondta, a fogyasztói árak alakulásában kettőség figyelhető meg, az élénk belső kereslet az árak emelkedése felé hat, ugyanakkor kis, nyitott gazdaságként a külső inflációs folyamatok is érdemben befolyásolják az inflációs folyamatokat.

A főosztályvezető emlékeztetett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közölt adataira, amelyek szerint a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak júniusban az egy évvel korábbinál, de májushoz viszonyítva átlagosan 0,2 százalékkal csökkentek. Érdemben emelkedett a dohány és a szezonális élelmiszerek ára, míg csökkent a tartóscikkek, köztük a liszt ára is - emelte ki Várhegyi Judit.

Címkék: ár, üzemanyag, infláció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.